Wyświetl pojedynczy post
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.01.2009, 03:38
emsi napisał(a):Wyświetl post
A z pięknych wydań ostatnio na półce księgarskej widziałem Hobbita i Władce Pierścieni i też myślę, że się w nie zaopatrzę jak będzie trochę więcej pieniążków luźnych, bo to książki też mojej młodości i jako dzieciak pochłonąłem je z wypiekami an twarzy i ciekaw jestem ponownego zetknięcia się z nimi będąc już kilkanaście lat starszym
Amber ostatnio bardzo ładnie wydaje Tolkiena, tak się przymierzam co by podmienić moje stare podniszczone wydania trylogii i Hobbita. Z Hobbitem to w ogóle u mnie swojego rodzaju uzależnienie. Miałem jako lekturę w podstawówce i od tamtej pory średnio raz do roku czytam tą książkę. Hobbit zmienił życie nie jednego człowieka, pamiętam, że potem wszystkich w klasie napadło na Warhammera. Wycieczka szkolna, ktoś się tam produkuje o wartościach i symbolice glinianego nocnika znalezionego na ziemi przemyskiej, a dzieci za plecami ucinają głowy orkom i próbują dopaść mrocznego elfa .

emsi napisał(a):Wyświetl post
Ja to w ogóle mam swoją ulubioną zakładkę do książek
Ja jako zakładki wykorzystuję karty do gry, które trzymam na biurku. Niestety ostatnio mało czasu na czytanie, dużo książek, które chciałoby się przeczytać i w efekcie talia mocno się zdekompletowała.

pio napisał(a):Wyświetl post
Mój ulubiony gatunek? Tak bez zastanowienia- fantasy.
Parafia zobowiązuje widzę .

A ja poszedłem kulturnie spać o godzinie dziesiątej, budzę się, a tu Garguła w Wiśle . Jeszcze jakbym nie musiał tej walonej prezentacji z angola robić. Cholera mam trzy tygodnie do końca semestru, wszyscy w grupie już zrobili tylko ja jeden jak zwykle wszystko na ostatnią chwilę. No ale przynajmniej szczęśliwie okazało się dzisiaj, że ten projekt zaliczeniowy, co to myślałem, że na jutro jest, to jest na za tydzień.

A tak w ogóle najlepsza książka jaką czytałem to zdecydowanie "Jądro ciemności", jedna z niewielu lektur w liceum, które dało się czytać.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 05.01.2009 o godz. 03:47.