Wyświetl pojedynczy post
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.01.2009, 18:45
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Tak jest Garguła nie starczy sam ale to i tak będzie + jeśli chodzi o transfery,zogda Jirsak kosztował jak sam mówisz 700 tys. euro czyli jak na Polską lige jak na Wisłe mase kasy i gość powinien być odrazu do grania grać naprawdę dobrze bo przecież za takie pieniądze spokojnie mielibyśmy Iwańskiego czy nawet teraz odrazu Gargułe,myślę,że jednak Jirsak się nie sprawdza bo jeśli kosztował tak wiele powinien być odrazu gotów do gry w pierwszym składzie i powinien tam się wyróżniać.
Czy gosc który grał powiedzmy sobie szczerze mało (dopiero na koniec dostawał więcej gry dzięki rotacji > choć i tak często grywał 45 minut), i miał najwięcej asyst w zespole razem z Pawłem Brożkiem, nie wyróżnia się ? To kto się wyróżnia ? Tylko ci którzy gole strzelają ? Pff, no to mamy ich mało. W klasyfikacji kanadyjskiej jest na równi z Małeckim czy Zienczukiem.

Jirsak 800 minut w ciągu całej rundy, dla porównania Brożek 1500. To juz wiecej Baszczu grał który został rezerwowym i miał wykluczenia na mecze z powodu kartek.

Ok, jeśli mamy robić porównania to róbmy.
Jirsak, 24 lata, ofensywny pomocnik. Asyst 4 (+ 2 w pucharach), goli 0, (+ 1 w pucharach). Minut 809
Garguła, rozgrywający, 27 lat, 4 asysty (i tu chce zaznaczyć, większość asyst notuje ze skrzydła !! to może da tym który nie widzą go na skrzydle do myślenia), goli 4 (u nas te gole troche inaczej sie rozkładają niż w PGE, bo gramy na Brożka), minut 1201.

Garguła w wieku jakim jest Jirsak miał takie statystyki:
8 asyst, 2 gole (cały sezon). Minut 2508.

Czy Jirsak grając zawsze w 1 składzie (tak jak Łukasz), mógłby mieć te 8 asyst i coś ustrzelić ? Jestem przekonany, że tak.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 04.01.2009 o godz. 19:01.

Odpowiedz cytując