Jeszcze co do Zieńczuka i Kosy to różnicę klas było widać nawet jak grali razem na jesieni zeszłego roku. Kosa był zdecydowanym liderem drużyny i nie chodzi mi tu o pozaboiskowe liderowanie
Nie jestem jakiś wybitnym fachowcem, nikogo tu nie przekonam, że Garguła to inna półka niż Jirsak ale może kogoś przekona to że Skorża, Bednarz i cały nasz sztab(czyli fachowcy jakby nie było

)tak bardzo zabiegają o Gargułę.
Jeszcze w kwestii Marka no właśnie jego słabsza postawa teraz to moim zdaniem efekt słabszej mobilizacji i kwestia psychiki a nie umiejętności.
Mam nadzieję że udowodni wiosną że warto z nim podpisać nowy kontrakt. Musi znaleźć w sobie ta sportową złość.
W ogóle przydałby się całej drużynie na wiosnę nowy bodziec nowa mobilizacja żeby grali tak jak na jesieni zeszłego roku. Potrzebna jest nam taka sportowa złość.
Niewątpliwie czynnikami które przyczyniły się do znakomitej jesieni zeszłego roku były:
a) nowy trener
b) taki lider jak Kosowski
c) złość sportowa drużyny po przegranym sezonie 2006/2007.
Trudno powiedzieć jak procentowo te czynniki miały wpływ na tą znakomitą jesień. Z pewnością jednak te czynniki są ze sobą mocno skorelowane i każdy z nich oddziaływał na inne dając w wyniku niesamowite sprzeżenie i kapitalny końcowy wynik.
Teraz pasowałoby to powtórzyć, oczywiście nie mówię o zmianie trenera ale mam nadzieję że Skorża podczas urlopu nabrał nowych sił, zdołał wskrzesić w sobie taką mobilizację jak na początku i teraz będzie potrafił nią zaszczepić całą drużynę. Garguły piłkarz który może być liderem tej drużyny i może dodać nowych bodźców całej drużynie. Dlatego dobrze byłoby mieć go już teraz. I raczej nie opłacalne będzie poskąpić teraz grosza żeby go wykupić. Ze sportową złością też nie powinno być problemu choćby oglądając Lecha w pucharze UEFA. To mogliśmy być my, to my musimy tak daleko zajść za rok. Cały ten rok 2008 pod względem sportowym był zły, słaba wiosna, słaba jesień( tylko jeden ważny mecz wygrany w wielkim stylu ten z Beitarem). Trzeba coś z tym zrobić, trzeba od nowa wygrać. Drużyna musi znaleźć w sobie ambicje to wygrywania meczów mecz za meczem.
Wielki hit transferowy jest moim zdaniem w tej układance niezbędny. Nowy człowiek od razu do pierwszego składu, nowe ambicje, nowa sytuacja morale całej drużyny rosną
Dlatego Garguła już teraz.