qazwsx123 napisał(a):

czyli jak mam XP to tylko 4gb ramu mi wejdzie a na viscie albo tym nowym windows 7 wejdzie wiecej ?
To powiedzcie mi jeszcze jaka jest bardzo dobra obecnie karta graficzna i dzwiekowa bo zakupilem sobie monitor\tv plazmowy i ma on funkce monitora i telewizora i mam do niego super glosniczki 5.1 i aby cieszyc sie nowym sprzetem w doskonalosci i calej jego okazalosci musze miec karte graficzna przynajmniej 512 mb i dobra karte dzwiekowa obslugujaca system 5.1. Ogladałem mecz na takim sprzecie u kolegi w domu tez mial glosniki 5.1 poustawiane w pokoju i na srodku sciany telewizor plazmowy nie podlaczony do komputera to efekt byl nieziemski. Aha i czy do tego bedziemozna podlaczyc DVD takie zwykle LG ?
|
Tu nawet nie chodzi opojemnosc pamieci. Podstawowym kryterium przy zakupie karty graficznej(w zasadzie z twojego posta niewiele mozna skumac Telewizor podlaczony do komputera i do tego jeszcze stacjonarne DVD? - Media Center?) jest to jak radzi sobie z kodowanie i odkodowywaniem kanalow HD. Tutaj wybor jest jeden. ATI Radeon i najlepiej HD 4870(przy odkodowywaniu kanalu HD roznica pomiedzy 4850 i 4870 wynosi 300% wydajnosci(!) na korzysc 4870).