Angmir napisał(a):

Ja nie rozumiem z kąd u was ta ekscytacja Singlarem -przecież to rzemieślnik jaki nawet w Poloni Bytom nie osiągnoł by statusu Gwiazdy. Zwykły piłkarzyna z przecietnego Slovana (bodajże nie chce mi się sprawdzać a nie pamiętam dokładnie). Chłop jest 2 lata młodszy od Baszcza i nic nie prezentuje - w życiu nie był i nie będzie piłkarzem tej klasy co on. A że kopnąć piłke potrafi to ok, jako zmiennik może być choć ja wolałbym kogoś młodego i perspektywicznego wtedy możnaby puścić Baszczyńskiego. Singlar jest od niego po prostu gorszy, znacznie wolniejszy niepotrafi okiwać nikogo ani zejśc do środka jak Baszczyński, wrzuca tylko z miejsca tak jak Baszczyński a w obronie wcale nie jest pewniejszy od Baszcza. To wrażenie jest spowodowane tym że Singlar przechodiz połowe 2, 3 razy w meczu i nie angarzuje się w gre wymienną z prawym pomocnikiem, nie ma możliwości żeby po rajdzie po skrzydle Baszczyński czy ktokolwiek mógł nadążyć za kontrą. taka jest piłka.A Singlar stoi i czeka na przeciwnika to nic dziwnego że żadziej pójdzie jego stroną kontra, a wkręcany jest nie słabiej od Marcina.
A o co ci chodzi z 70 minutą to nie mam pojęcia bo we wszystkich meczach w których Wisła musiała gonić wynik w ostatnich minutach zawsze najbardziej ciągnęło grę 2 piłkarzy: Sobol i Baszczu. Zresztą popatrzcie sobie jak zachowuje sie Baszczu kiedy trzeba walczyć do ostatniej chwili o rezultat zapierdziela aż miło, czasem się nie wruci ale przeciesz trzeba ryzykować by strzelic bramkę. A taki Singlar sobie stoi jak stał i gwiżdze - coraz mniej mamy takich piłkarzy którym zależy na tym by Biała Gwiazda wygrywała, a Baszczyński zawsze walczy do końca, czego dowodem jest czerwona kartka ostanito - wole jak piłkarz jest zaangarzowany w grę niż ma przejśc obok meczu.
|
zgadzam się po za tym przyda nam się ktoś taki jak Baszczu,który potrafi opierdzielić domagać się o swoje ,kłócić się z sędzią jeśli złą decyzje podejmuje walczyć o swoje a nie taki Boguski,który z każdą nawet złą dla drużyny decyzją arbitra się zgadza potrzeba nam facetów z jajami a taki na pewno jest Baszczu!
Singlar jest ok ale nic po za tym nie potrafi grać w ofensywie i tyle co z tego ,że potrafi powstrzymać ataki? Tak gra teraz prawie każdy obrońca.. O ile mnie pamięć nie myli to nie widziałem Singlara by raz wślizg zrobił nie mam nic do niego ale wg mnie jest to piłkarz rezerwowy