|
JA nie wiem jak można puścić kolejnego dobrego piłkarza za pól darmo - Kosa Kokos Paulista a teraz Baszczyński. A potem się dziwimy że nie ma za co sprowadzać następców. Jak Lech pozbywał sie Pitrego to dostawał za niego grubą kasę od Górnika. Nic dziwnego że Cypr ostatnio bardzo się wzmocnił jak oddajemy im regularnie naszych czołowych piłkarzy za darmo.
Ja rozumiem że Baszczu jest juz leciwy ale to wciąż najlepszy prawy obrońca ligi - nie żartują, na cyprze będzie miał pewne 1 miejsce w składzie na 100%. Jeśli już sprzedawać to za przyzwoite pieniądze. Za 32 letniego Sobola jeszcze rok temu dawano 1,5 mln €. Trzeba przedłużyć umowę z Baszczem i jeśli już sprzedawać to za przyzwoitą kwotę 400 000 € na przykład. Zreszta te wspominane w artykule 100 000 € to chyba na pampersy się nam przydadzą. Niech lepiej Kosie je zostawią.
Uprzedzając odpowiedzi sam sobie odpowiem.
Powiecie pewnie że trzeba go sprzedawać puki jest jeszcze szansa wzięcia za niego jakiejkolwiek kasy. Ok tylko ze 100 000 to nie jest dla nas żadna kasa, a napewno nie warta nawet tego pół roku gry Baszcza. Dlatego jeżeli mielibyśmy go puszczać za bezcen, lepiej predłużyć z nim umowe. Z piłkarzami jest tak że zwykle w wieku 29-30 lat mija ostatni okres kiedy opłaca sie ich sprzedać i można wyciagnąc przyzwoite pieniądz jesli Baszczu został z nami dłużej to już nie opłaca sie go sprzedawać. Teraz trzeba sobie poostawić pytanie czy warto go zostawićw Wiśle. Odpowiedzia neich będą statystyki z tego i poprzednich sezonów pokazujących że jest bardzo ważnym ogniwem zespołu. Dlatego uważam że nie powino sie przedłużyć z nim umowe. oby tylko Mr. Pampers nie zawrucił mu w głowie Cypryjską walutą.
|