Wyświetl pojedynczy post
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.01.2009, 23:19
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Zazwyczaj Ci chca zostac, co nie maja lepszych perspektyw.
Kiedy niby Brozek mial wyjechac?Jak strzelal po kilka bramek na sezon? - teraz gral lepiej i jest raczej przesadzone ze odejdzie.Podobnie Boguski - jesli nadal bedzie robil postepy to predzej czy pozniej go pozegnamy, wiec jak dla mnie ta Twoja teoria sie zupelnie kupy nie trzyma.
O przywiozaniu(oczywiscie pomijajac jakies wyjatki) to mozesz zapomniec.
Blaszczu chwile pogral i odszedl( i bardzo dobrze).Dudka i Kokoszka jak tylko mieli szanse , to ja wykorzystali , wiec gdzie Ty widzisz to przywiazanie?
Mylisz się moim zdaniem.
Dudka mógł zwinąć się spokojnie rok wcześniej jakby bardzo chciał.
Brożek jakby był takim Stilicem toby się zwinął już po jesieni 2007 (jak nie wcześniej), kiedy miał 12 goli po 18 meczach i chętni na pewno byli.
Żuraw, Franek - chyba mi nie powiesz, że nie mieli ofert jak zdobywali MP i króla strzelców zarazem i mieli 25 czy 27 lat. Szymek, Głowa
Wiadomo, że prawie każdy wolałby grać za w miarę porównywalną kasę w domu, a nie musieć się tułać i aklimatyzować we Francji, Włoszech czy Niemczech. Nauka języka, wyższe koszty życia, bycie kasowanym przez tubylców to nie byle co.
Rozumiem o co chodzi FraMatowi pod pojęciem profesjonalizm, ale z drugiej strony u stranierich prawie zawsze odpada element sentymentu do Pl. Ktoś da 50-100 t euro wiecej i ... - w Pl jestem nie u siebie, w Grecji/Francji itp. też bedę nie u siebie, ale przynajmniej klimat cieplejszy.
Wolałbym np. Nowaka czy Pawłowskiego niż no name'a z Brazylii tylko te 800t/1m euro odstępnego... To oczywiście bardzo zmienia postać rzeczy i będąc na miejscu Bednarza trzeba szukać zagranicą.
Jeszcze inna sprawa do czego to doprowadzi w kontekście repry-obawiam się, że jak w męskim koszu czeka nas łapanka, kolejne próby naturalizacji itp.
Ostatnio edytowane przez arti : 01.01.2009 o godz. 23:32.
Odpowiedz cytując