Wyświetl pojedynczy post
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.01.2009, 22:14
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Więcej niż 3 miliony ojro ciężko dostać za piłkarza ze śmiesznej polskiej ligi.
Dlatego bardzo mnie ciekawi ile dostaniemy za Brożka.
To poco w ogóle sprzedawać - co to jest za głopie myślenie sprzedamy go za "3 bo więcej nie dostaniemy" My czyli Wisła, czy Lech czy Legia nie mamy obowiązku sprzedawać naszych najlepszych piłkarzy tylko dlatego ze ktoś daje za nich jako takie pieniądze. Z tego co wiem Lech biedy nie klepie, i nie musi się ratować sprzedawaniem kogokolwiek. Stilić może żeczywiście jest wart ok 3 mln € ale jeśli ktoś chce sprowadzić piłkarza na długoletnim kontrakcie z pierwszego składu powinien sie liczyć że będzie musiał wyłozyc znacznie więcej niż jego realną wartość. Dlaczego Valencja odrzuca oferty po 60 ln € za Davida Villa'ę i mówi że minimum to 100 mln € ? Nie oszukujmy sie ale on nawet nie jest wart tych 60 choć to piłkarz nieziemski (jak dla mnie najlepszy typowy napastnik na świecie).
Dlatego oferta minimalna za Stilicia powinna oscylowac w okolicach 5 mln €. Jak ktoś go bardzo chce zapłaci, ajk nie LEch niebędzie stratny bo zatrzyma piłkarza.

Co do Brozia to jeszcze w sezonie 2006/2007 twierdiłem że jest wart 3 mln €. teraz kiedy przychodzą za niego oferty po 3 mln € uważam że rozwinoł się tak bardzo że jest wart co najmniej 5 mln. Wogóle uważam że Brożek jest niezastapiony dla Wisły i NIKT czy to Klivert czy Tristan czy Lewandowski nie byłby wstanie go zastąpić teraz i przez najbliższe lata - lepszego napsatnika nie znajdziemy. Dlatego nie wiem czemu mielibyśmy sie pozbywać takiego zawodnika. Dlatego ja negocjacje zaczynał bym zaporową kwota 7-8 mln €. Wiadomo że nikt tyle nie da ale właśnie o to chodzi. NIe mniej jeśli trzeba było już go sprzedać 5 mln € to absolutne minimum za zawodnika tej klasy w najlepszym wieku i dobrej formie. W Czechach taki piłakrz taniej by nie został sprzedany a jestem pewnei że żaden Napsatnik z Ligi czaskeij nie jest lepszy. Najwyzej ceniony Sverkos jest od Brozia słabszy.

Niestety trzeba się tez zastanowić nad sytuacją Pawła który jest w idealnym wieku do wyjazdu i sam chciałby sie sprawdzić poza polską ligą. NIe mniej wedłóg mnie należy starać się zatrzymać go u nas jak najdłużej. Jestem pewien że Paweł nie będzie rozpaczał z tego powodu bo nie raz udowadniał że Wisłe ma w sercu. Gdyby to odemnie zależało już teraz dał bym mu kontrakt 400 tyś €, żeby nie czuł sie gorszy niż byle kopacz w licze"zachodniej".
Odpowiedz cytując