Brozinho_23 napisał(a):

Co do Andrzeja to ja go nie skreślam i tez chce aby został w Wiśle, bo moze cos z niego jeszcze będzie. Rozumiem jednak tych co są na tak jeśli chodzi o tą ofertę Borussi(jednak jest ona najprawdopodbniej fikcyjna). No bo on gra u nas dopiero 1,5r, przyszedł jako wolny transfer a wartość Jego kontraktu wynosi 220 tys. euro rocznie. Czyli wypłacono mu juz 220tys + za ten sezon moze wyjdzie jakies juz 110-120 tys. (licze tak orientacyjnie). Czyli na Andrzeju stracono już 340 tys, a oprócz 2 bramek(Korona i Beitar) to naraize nic nie zyskano, dlatego uważam, że jesli taka oferta nadejdzie to nalezy z niej skorzystać. Nie zebym cos miał do Andrzeja(bardzo lubie tego piłkarza), ale nam potrzeba dobrych zawodników, a nie graczy którzy będą brali pieniądze, a mało wnosili do składu. Ale poczekajmy co powie trener Skorża
Oby Andrzej został z nami i okazał sie wzmocnieniem
|
Nie oszukujmy się, gdyby ktoś wyłożył 400 tys. euro to byśmy go sprzedali bez zastanowienia. Ja optuję za Niedzielanem w Wiśle, ale jeśli przyjdą nowi napastnicy, to Niedzielan się nie odbuduje, bo jemu najzwyklej brakuje ciągłego grania po 70-90 minut. Sprostuję jeszcze informacje kontraktową Brozinho, jakoby kosztował nas 340 tys. euro. Nie wiem skąd wartość 220 tys. kontraktu (wydaje mi się, że ma wyższą), ale po pierwsze odjąć trzeba motywacyjne dodatki (czyli mała liczba spotkań, brak awansu do UEFA itd., Mistrzostwa też póki co nie mamy) oraz okres kontuzji, za który kontrakt płacił mu ZUS. Dlatego ogólnie to co "straciliśmy" zamyka się w kwocie 150-200 tys. euro. Jak już sobie tak wszystko liczyć - to nie wiadomo ile można też odjąć od tego za wygrany milion dolców w Stanach, w końcu to on bramkę strzelił.
Reasumując- jestem za Niedzielanem w Wiśle przynajmniej przez następne pół roku i nadzieją, że się odbuduje. Jeśli jednak ktoś chce za niego zapłacić przynajmniej 300 tys. euro, które miałoby być przeznaczone na jakiegoś innego piłkarza, to może mądrzej byłoby mu pozwolić odejść.