Wyświetl pojedynczy post
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.12.2008, 16:55
Kamil jakby wszyscy myśleli tak jak ty to afrykańscy piłkarze w ogóle nie graliby w Europie. Futbol afrykański bardzo się rozwinął w ostatnich latach o czym świadczą choćby wyniki reprezentacji z "Czarnego Lądu" na MŚ.Wielu piłkarzy afrykańskich gra w ligach , w których teoretycznie powinni mieć problemy z aklimatyzacją np. w Szwecji , Danii, Norwegii i odgrywają tam kluczowe role. Pozatym nigdy nie ma pewności czy dany piłkarz się sprawdzi . Dasz mi taką gwarancje np. w przypadku Garguły Powiem tak : Jak ktoś dobrze gra w piłke to sobie wszędzie poradzi.

Kolejny piłkarz , który mógłby wzmocnić naszą druzyne to :

Kassaly Daouda , 25 lat ,Cotonsport Garoua (Kamerun), bramkarz

Jeden z wyróżniająctch się piłkarzy najlepszego kameruńskiego klubu. Pochodzi z Nigru. Bezprzecznie najlepszy bramkarz tej edycji afrykańskiej Ligi Mistrzów. Jedno jest pewne: Na nic by sie nie zdały bramki Daouda Kamilou (najlepszy strzelec zespołu) gdyby nie znakomite interwencje Kassaly. Czarnoskóry zawodnik to jeden z najlepiej spisujących sie na linii bramkarzy jakich widziałem. Pomagają mu w tym znakomite warunki fizyczne (ponad 190cm wzrostu) i świetna skocznosć. Niektóre jego interwencje przypominały mi parady byłego bramkarza reprezentacji Kamerunu - N'Kono.Jego mniejszymi zaletami są : pewny chwyt , stabilność formy i znakomita współpraca z obrońcami. Troche słabiej jest u Kassaly z grą na przedpolu ale nie popełnia w tym aspekcie dużych błedów . Bramkarz , który niemiałby problemów z wygryzieniem ze składu Pawełka . Myśle że tak jak w przypadku Mputu nie byłoby trudne pozyskanie go.
Ostatnio edytowane przez matizaq : 30.12.2008 o godz. 17:22.
Odpowiedz cytując