|
Senior Member
|

29.12.2008, 14:50
|
nie wiem czy bylo...
Cytat:
Garguła zadecyduje o swojej przyszłości tuż po Nowym Roku
Wciąż nie wiadomo, w którym klubie w rundzie wiosennej będzie występował Łukasz Garguła. Reprezentant Polski rozważa trzy oferty z polskich klubów, a ostateczną decyzję ma podjąć 2 stycznia.
Po zakończeniu tegorocznych rozgrywek po raz kolejny wróciła sprawa odejścia lidera drużyny GKS do innego klubu. W czerwcu piłkarzowi kończy się kontrakt z bełchatowską drużyną i dla szefów za Sportowej zimowa przerwa w rozgrywkach jest ostatnią okazją, aby zarobić na sprzedaży Garguły.
Pierwsze rozmowy w sprawie przedłużenia umowy, które odbyły się w połowie grudnia, zakończyły się fiaskiem, a obie strony miały wznowić negocjacje 7 stycznia, czyli wtedy kiedy drużyna ma spotkać się na pierwszym treningu. - Oczywiście wszystko zależy od decyzji Łukasza. Jeśli wcześniej wybierze inny klub, to na pewno nie będziemy rozpaczać i wiosną poradzimy sobie bez niego - tłumaczy Zdzisław Drobniewski, dyrektor sportowy GKS. - Nie wiem, z jakim klubem Łukasz jest najbliżej porozumienia. Przyznam, że ostatnio się tym niezbyt interesowałem. Poza tym trudno jest mi się z nim skontaktować. Umówiliśmy się na kolejne rozmowy 7 stycznia i liczę, że do nich dojdzie.
Garguła otrzymał cztery propozycje - trzy z polskich klubów i jedną z zagranicy. Ta ostatnia jest już jednak nieaktualna. W grę wchodzą za to oferty z Wisły Kraków, Legii Warszawa oraz z Widzewa. Propozycja z łódzkiego klubu była jedną z pierwszych, jakie Garguła otrzymał. Mówiło się nawet, że jest lepsza finansowo od tej, którą piłkarz dostał od mistrzów Polski. W dodatku działacze Widzewa twierdzą, że zrobili wszystko, aby przekonać reprezentanta Polski do gry w Łodzi i czekają teraz na ruch ze strony zawodnika.
- Ostateczną decyzję Łukasz ma podjąć 2 stycznia - tłumaczy Radosław Osuch, menedżer zawodnika. - Nie ukrywamy jednak, że najbardziej zaawansowane rozmowy prowadzimy z Wisłą i Legią. Widzew? Na pewno nie stoi na straconej pozycji. Poważnie bierzemy pod uwagę także tę propozycję.
To, że Garguła zimą zwiąże się z nowym klubem, jest już niemal przesądzone. Pozostaje tylko pytanie, czy piłkarz wypełni kontrakt z GKS i w rundzie wiosennej będzie występował jeszcze w bełchatowskiej drużynie. - Rozważamy taką możliwość - kończy Osuch.
|
|
|