Wyświetl pojedynczy post
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.12.2008, 21:43
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Ktos z was jeszcze bierze ogolna wiedze o pilkarzu po tym jak go zobaczy na Youtube?

No panowie ile wy macie lat

To nie jest absolutnie zaden wykladnik.

Historia zresztą w tej kwestii nam ostro dała popalic,ile to bylo takich co to przyjezdzali do nas po tym jak go zobaczono na kasetach ,a na treningu byl zwyczajnie tragiczny.

Testowac ,testowac i jeszce raz testowac ,a nie jarac sie zmontowanymi fragmentami najlepszych zagran nieraz z calej kariery.

Dokładnie jakby Kmiecik był Brazylijczykiem i przesłano by jego kompilacje najładniejszych bramek dyrektorom sportowym polskich klubów, teraz zabijali by się o niego podziwiając jaski to świetny wysoki napastnik dobrze grający głową a i kropnąć z nogi potrafi fenomenalnie - Skorża był by wniebowzięty - zawodnik w sam raz dla niego !! A trzeba przyznać że Kmieciu jak już strzelił to bramy pierwszej klasy.

Ten Beto to mama nadzieje tylko jako uzupełnienie składu przechodzi -a nuż coś z niego będzie tylko że Wisła już pokazywała nie raz że takich piłkarzy się u nas nie szanuje i nawet jeśli prezentują przyzwoity poziom to nie daje się im szans udowodnienia tego. Tylko wydanie grubej kasy gwarantuje odpowiednia liczbę występów zawodnikowi, inaczej skończy jak Dudu - który papiery na grę miał i na pewno by się nam przydał a stracić na nim nie stracilibyśmy. Jak dla mnie i pewnie zarządu miał jedną wadę - był czarny - i choć zabrzmi to głupio to jest to według mnie przyczyna tego zwolnienia. Sam nie jestem rasistą ale jeśli wyobrażam sobie drużynę marzeń Białej Gwiazdy potrafię sobie tam wyobrazić grających Polaków czy innych europejczyków, ba nawet Brazylijczyków, czy innych mulatów/metysów, ale jakoś nie pasuje mi do tej koncepcji murzyn. Po części z ukrytego rasizmu, który ogranicza się do podświadomej niechęci na szczęście, a po części ze zrażenia się do czarnoskórych piłkarzy grających w polskiej lidze w ostatnich latach. Choto Chinyama, Olisadebe, Outara - wszyscy oni sprawiali wrażenie piłkarzy znacznie głupszych na boisku i w życiu, niż większość czołowych piłkarzy ligi.
Pewnie wielu z was zacznie mnie wyzywać za rasizm, ale to nie jest to. To niechęć normalna człowiekowi wynikająca z tradycji i kultury którą trzeba hamować, ale nie trzeba się jej wstydzić. Dla mnie drużyna Białej Gwiazdy jest czymś naprawdę ważnym i chciałbym żeby jej piłkarze coś sobą reprezentowali byli dla mnie w pewnym sensie Herosami i ideałami, a przygłupi czarny piłkarz kłóci się dla mnie z takim wyobrażeniem.

No i wracając do tematu - mam nadzieje że Beto dostanie swoją szanse (o ile wogóle podpisze kontrakt), ale jeszcze większą nadzieję mam że nei będzie on jedynym "wzmocnieniem" na pozycji Napastnika w tym okienku. Brożek prędzej czy później odejdzie i potrzeba nam piłkarza który za pól roku będzie zgrany jako tako z zespołem i który będzie potrafił regularnie zdobywać bramki. I to regularnie nie znaczy jedną czy dwie na rundę.

A co do Roamau - na pewno w negocjacjach z nim przeszkodzi nam nasza obecna pozycja w tabeli i to że odpadliśmy z pucharów, pół roku temu jak przechodził Marcelo wyglądaliśmy dużo bardziej atrakcyjnie jako drużyna. Ale i tak zdecyduje kasa.
Powód: błędy
Ostatnio edytowane przez Angmir : 28.12.2008 o godz. 21:46.
Odpowiedz cytując