Mareq napisał(a):

|
Nie napisałem , że nie mam większego pojęcia aby wyciągniąc wnioski , tylko że nie mam ochoty aby stawać w obronie tych racji , bo nie czuje się ,,zielonym rycerzem" . O ile w kwestii pewnych spraw , którymi się interesuje jestem w stanie stanąć za nimi murem argumentując na ich korzyść , to w tym przypadku nie zamierzam prowadzić żadnej krucjaty i niech każdy wyciąga własne wnioski z tych źródeł , które jestem w stanie przestawić.
|
Niby tak Mareczku, ino składa się tak a nie inaczej, że pomysłodawcą tego przedsiewzięcia jest UE - a skoro jest UE to nawet jeśli w danym temacie ma sie blade pojecie to i tak a priori jest to rozwiązanie dobre bo jest dobre i z UE. Taki jest tok Twojego rozumowania.
Przykład z Fidelem Castro podałem celowo albowiem jego krucjata w założeniach niewiele się różniła od obecnej w idei - sprawdź sobie a zobaczysz.
Na gruncie wykonania różniła się tym, że za Fidelem nie stały międzynarodowe koncerny które na ideach marksistów bić będą kasę.
Abyś mógł bić peany na rzecz jakichś ekoekologicznych bzdur musiałbys przejść z poziomu poltykierstwa na poziom naukowy - a jak sam napisałeś nie potrafisz tego zrobić bo się na tym nie znasz - mało - nawet nie próbujesz tego poznać- bo i po co. Jeszcze przypadkeim wyszłoby, że to jest zwyczajny stek bzdur i co wtedy?
Doskonale pamiętam jakie akcje robili ekoterroryści a elektrowaniami atomowymi - pamietam jakie to nieekologiczne i wstrętne, że wiatraki najlepsze i co? Czy dziś słychać te same głosy? NIE - ciekawe dlaczego. Może właśnie dlatego, że Francuzi biją z tej technologii niezłą kasę...
Ekologizm jest tematem bardzo nośnym - jest tak nośnym, że na jego fali można sobie zapewnic kareirę polityczną. Przykładem doskonałym jest p. Jan Rokita - który pierwszy w latach 80 podkładał sie pod ciężarówkami przywożącymi materiały do budowy zapory w Czorsztynie.
No i co? Rokita sta sie politykiem w lidze pierwszej natomast ta zapora przeciw której tak protestował w 1997 uratowała setki istnień ludzkich i tysiące domostw przed zagładą.
Proste nie?
I to zupełnie głupie strojenie się, że tym pokazujemy światu że potrafimy.
Heh pokazujemy światu no i co z tego? Jakie to ma wymienr korzysci prócz tego - że Chińczyki bedą dostarczać materiału do budowy ekobzdur a smrodzić bedą jeszcze wiecej