Wyświetl pojedynczy post
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.12.2008, 12:39
A nie uważasz Marqu że ta cała szopka z globalnym ociepleniem to poprostu sposób na zatrzymanie rozwoju krajów drugiego i trzeciego śwata się tak by nigdy nie zbliżyły się ekonomicznie do krajów "pierwszego świata"? I skoro nakłady na globcia są duże (zawsze tańsze niż wojna) więc z tego żyje masa naukowców i polityków którzy w ten sposób stają się najemikami bogatego Zachodu w walce z resztą świata? Którzy to żołnierze prezentują laikom nie mającym tak jak Ty o tym większego pojęcia (jak sam przyznałeś) różne mądre i uczone wykresy z których sami zainteresowani(jak Ty) nie są w stanie wyciągnąć żadnych konkretnych i zwięzłych wniosków, miast tego odsyłając do publikacji?

A może co drugi zwolennik walki z globalnym ociepleniem o tym po cichu dobrze wie, tylko poziom zakłamania jest taki, że dopuszcza się łganie na lewo i prawo?

Mareq napisał(a):
Szczegółowo nie powiem , bo się na tym nie skupiałem
.....
Mareq napisał(a):
Ja Cię nie będę przekonywał bo nie jestem ani naukowcem ani nie interesuje mnie ta sprawa aż tak by prowadzić dyskusję ,,nawracającą" . Mogę Cię co najwyżej odesłać do źródeł naukowych .
Mniej ignorancji, Marqu
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 28.12.2008 o godz. 17:17.