Wyświetl pojedynczy post
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.12.2008, 19:09
Cytat:
Ja Ci powiem tak Fidel Castro ogłaszając ogólnokrajowe bicie rekordu w zbiórce trzciny cukrowej też argumentował to mn. więcej tak "pozwoli kreować nowe miejsca pracy , opracowywać nowe technologie , uzyskiwać niezależność energetyczną Kuby ". Mało tego głównym powodem było: "- zbiórka trzciny cukrowej okazuje całemu światu , że zjednoczona Kuba zdolna jest osiagać ambitne cele i jest w stanie pełnić rolę światowego lidera w dziedzinie cukrownictwa i energetyki"
Sądze , że Castro powiedział to tylko na potrzebę Twojego trafnego porównania , czyli faktycznie nic takiego nie mówił .
Abstrahując od tego . Nie wiem jak trzeba być upartym żeby nie spostrzegać, że inwestowanie w dziedziny energii odnawialnej i alternatywnych źródeł energii faktycznie może przynieść korzyści technologiczne .
Ponadto Ty zakładasz z góry , że walka z globalnym ociepleniem jest ,,wrzucaniem pieniędzy w błoto''. Ja takiego założenia przyjąć nie mogę a tym bardziej nie uważam że Ty i Twoje poglądy w tej kwestii mają patent na prawdę objawioną , więc stosowanie argumentów porównujących walkę z globalnym ociepleniem do narodowego zbierania trzciny cukrowej w dyskusji ze mną nie ma sensu .

Cytat:
I co warte podkreślenia również krewana przez marksistów.
hehe to już się nudne robi

Cytat:
I ten sukces Polski i te miliardy - powiedz - skad te miliardy się wezmą? Odniesiesz sie?
Szczegółowo nie powiem , bo się na tym nie skupiałem . Jednak z tego co mi wiadomo , to z funduszu który środki będzie czerpłl z handlu emisjami CO2

Odniosię też jeszcze do tego jak bardzo mnie boli serce z powodu wyjącia na światło dzienne ,,taśm Klausa" ,które tak jak przypuszczałem nie były żadnymi taśmami , tylko stenogramem pochodzącym wyłącznie z jednego źródła - kancelarii prezydenta Klausa.

Cytat:

Mareq - widzę, że Ty już tą papkę nie tylko spijasz z ust ale nawet powoli stajesz się bojownikiem idei.
Też mogę napisać , że Ty jesteś bojownikiem pewnych idei . Jak większość osób , która się udziela w tym temacie .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 28.12.2008 o godz. 03:16.