Wyświetl pojedynczy post
tranceaddict
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.12.2008, 21:50
palikot napisał(a):Wyświetl post
No tak ja oczywiscie użyłem gradacji, ale w porównaniu do Chicago, San Francisco, Nowego jorku, Bostonu, LOs Angeles, itd, to jest małe miasto. Aglomeracja NY to blisko 20 mln ludzi .Po 2 przecież igrzyska tam były dawno dawno, przecież w 2007 roku nikt nie przyleciał tam na igrzyska a dane są właśnie z tamtego roku. Ja bym porprostu chciał znać fenomen tego lotniska... dlaczego tak jest ze miasto jest o wiele mniejsze niż inne, mniej ważne biznesowo, turystycznie, a najwieksza ilość ludzi tam lata.
Nie jestem specem od lotnictwa wiec ci nie wytlumacze moze jak to chcesz wiedziec czemu. Z tego co kiedys pisalo w NYT czy Washington Post to jest to najwieksze lotnisko o przepustowosci co tam napisales bo ma najwiecej polaczen na kraje w Ameryce Lacinskiej. Zeby leciec naprzyklad z Toronto do Meksyku, ich stolicy, na wlasna reke, miala taka wlasnie przygode raz w Maju, to trza leciec wlasnie przez Atlante inne lotniska jakos w gre nie wchodzily bo obslugiwaly zazwyczaj tylko kurorty, wiadomo jak lecisz do kurortow to takich bajerow nie trza ale jak lecisz gdzies indziej na wlasna reke do Mechiko lub inne kraje na poludnie od Mexico to wlasnie Atlanta proponuje najlepsze polaczenia. Plus lotnisko jest bycze wieksze od O`Hara w Sikago czy tez Heathrow w Londynie. Tam to pociagiem trza zapierniczac z jednego konca na drugi i to jeszcze trza sie przejsc bo jezdza tylko powiedzmy polnoc - poludnie a jak chcesz isc na inny Terminal 1 lub 4 to z buta trza zasuwac z jakies 30 minutek
Wiec mojim zdaniem glowny powo to jest ich dosc dobra lokalizacja i polaczenia na poludnie od USA, plus jedno z wiekszych lotnisk wlasnie w obrebie ponad 200 km, nie to co East Coast, New Jork, Boston, Philadelphia czy tez Waszyngton, 100 km jest spore lotnisko a kolo NY jest i ze trz, czy tez West Coast, San Francisco, San Diego, Los Angeles.
Ostatnio edytowane przez tranceaddict : 24.12.2008 o godz. 21:53.
Odpowiedz cytując