|
Senior Member
|

22.12.2008, 11:33
|
Brazylijczyk jeszcze w tym roku?
Cytat:
Wisła jest bliska podpisania kontraktu z młodym brazylijskim napastnikiem. Zawodnik ten przeszedł już nawet testy medyczne, a zielone światło dla pozyskania Brazylijczyka zapalił właściciel "Białej Gwiazdy" Bogusław Cupiał. Jest zatem spora szansa, że do transferu dojdzie jeszcze w tym roku.
Zostałby on przeprowadzony na podobnej zasadzie jak sprowadzenie latem Marcelo, czyli Wisła poniosłaby jedynie koszty prowizji dla menedżera oraz oczywiście kontraktu samego zawodnika. Brazylijski napastnik nie jest jedynym, którym interesuje się Wisła. Na liście kandydatów są piłkarze zagraniczni i krajowi.
Czy w tym ostatnim przypadku chodzi o Dawida Nowaka z Bełchatowa? Wiele na to wskazuje, choć trzeba sobie zdawać sprawę z tego, że akurat ten piłkarz musiałby "Białą Gwiazdę" sporo kosztować. Po pierwsze dlatego, że zapewne sporo pieniędzy będzie chciał za niego Bełchatów, a po drugie, Nowak ma bardzo wysoki kontrakt w swoim klubie i trudno liczyć, że pod Wawelem byłby skłonny zarabiać mniej. Wisła szuka w tej chwili przede wszystkim wzmocnień w formacjach ofensywnych, ale nie zapomina również o pozyskaniu piłkarza na tak newralgiczną pozycję jak bramka.
Wszystko wskazuje na to, że wkrótce mistrzowie Polski podpiszą nowy kontrakt z dotychczasowym drugim bramkarzem, Marcinem Juszczykiem. Jeśli "Juchu" zostanie w Krakowie, to nadal będzie musiał się jednak liczyć z rolą co najwyżej zmiennika, bowiem jest kilku kandydatów do bramki "Białej Gwiazdy", w tym serbski golkiper Sportingu Lizbona Vladimir Stojković. Serb nie ma w tej chwili miejsca w swoim klubie i byłby zainteresowany zmianą otoczenia. Pytanie tylko, czy krakowianie będą skłonni wydać na niego kilkaset tysięcy euro, skoro kilka razy już trener Skorża podkreślał, że takie pieniądze lepiej wydać na graczy ofensywnych?
No i drugi "problem", a mianowicie decyzja samego Serba, który woli podobno wrócić do ojczyzny, gdzie miałby grać w zespole Crvenej Zvezdy, zamiast szukać szczęścia w Polsce...
wislaportal.pl
|
Krakowska Wisła nie interesuje Stojkovicia.
Cytat:
Bramkarz Sportingu Lizbona Vladimir Stojković swoją poważną piłkarską karierę rozpoczął w składzie Crveny Zvezdy Belgrad. Teraz reprezentant Serbii ma poważne problemy w drużynie z Portugalii i zamierza ponownie zmienić barwy klubowe. Media w naszym kraju zaczęły spekulować, że 25-letni golkiper może trafić pod Wawel. Dzisiaj na temat tych rewelacji wypowiedział się sam zawodnik.
- Chcę regularnie bronić i być w formie, co pozwoliłoby mi na występy w reprezentacji. Nie mogę dłużej czekać na szansę w Sportingu Lizbona. Z tego powodu powrót do Crveny Zvezdy Belgrad jest najbardziej prawdopodobną opcją. Interesuje się mną też Panathinaikos, ale w przypadku mojego transferu z tego klubu musiałby odejść jeden obcokrajowiec. Chce mnie ponadto Wisła Kraków, ale Polska mi nie odpowiada. Dlatego sześciomiesięczny pobyt w klubie z belgradzkiej Maracany to najbardziej realny scenariusz - ujawnił Stojković w wywiadzie dla RTV "S".
wislaportal.pl
|
Górnik Zabrze chce kupić Cantoro
Cytat:
Nie tylko cypryjska AS Omónia Lefkossías, ale również Górnik Zabrze w zimowym okienku transferowym będzie negocjował transfer Mauro Cantoro - czytamy w Dzienniku Polskim. Ostatnia drużyna po rundzie jesiennej ekstraklasy przechodzi aktualnie etap gruntownej przebudowy, a jednym z zawodników mogących wzmocnić linię pomocy zabrzańskiego klubu jest właśnie Argentyńczyk z polskim paszportem.
Umowa łącząca Mauro Cantoro z zespołem mistrza Polski wygasa 31 grudnia 2009 roku, a więc za rok.
wislaportal.pl
|
Łukasz Garguła: - Bliżej mi do Wisły
Cytat:
W piątek wieczorem serwis legia.net podał informację o zainteresowaniu i poważnej ofercie ze strony warszawskiej Legii dla Łukasza Garguły. Od tego czasu nie ustają spekulacje i dyskusje na temat jego osoby oraz negocjacji, jakie reprezentant Polski prowadzi z Wisłą Kraków oraz właśnie Legią.
Popularny "Guła" nie jest chętny do rozmów na temat swojego nowego klubu. - Nie podjąłem jeszcze ostatecznej decyzji, poprosiłem o trochę czasu. To ważna kwestia, która zadecyduje o mojej przyszłości. Myślę, że to co postanowię ogłoszę dopiero po nowym roku. Dziś jednak mimo wszystko bliżej jest mi do Wisły niż do Legii - mówi pomocnik GKS-u Bełchatów.
wislaportal.pl
|
Ostatnio edytowane przez marcin_m : 22.12.2008 o godz. 18:32.
|
|