Wyświetl pojedynczy post
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.12.2008, 20:12
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Singlar jest dobry w obronie, slabszy w ataku.
A Baszczu za najlepszych czasow na odwrot.
A teraz jest zarowno slaby w ataku jak i w obronie. Nie widze dla niego miejsca w druzynie.
To twoje zdanie qwedłóg mnie obok Mynarza (od którego i tak jest troche lepszy) Baszczyński to najlepszy prawy obrońca ligi,z drugiej strony jest już jednym z najstarszych piłkarzy pamiętającym Wisłę Kasperczaka. Starzeje sie i ewidentniejego czas dobiega końca, ale uważam że jesienią był jednym z lepszych punktów naszego zespołu. Dużo osób tego nie wiedzi ale naprawde grał solidnie a w ataku dawał dużo z siebie, często szarpał grę do przodu, niestety nie miał za duzego wsparcia. Singlar za to zwykle stał z tyłu i 1 góra 2 w połowie przeszedł 60 metr boiska.
Wogole dostrzegłem że ostatnimi czasuy zupełnie niedocenia się gry bocznych obrońców, we wszystkich klubach za najlepszych obrońców uznaje się stoperów, jedynym wyjatkiem od regóły jest tylko Dani Alves ale to po prostu rezultat tego że Barcelonie gra praktycznie jako 2 pomocnik bo i tak BArca broni sie prez max 15 minut w meczu. Bierze się to z tad że ludzie oczekują od Bocznych obronców że będą w obronie nie do przejścia jak stoperzyi jeszcze będą uczestniczyć w kazdej akcji zaczepnej. Tak sie nie da ! Nie da się też zapobiec byciu ogrywanym na skrzydle i blokować wszystkich dośrodkowań bo piłka jest właśnie tak stworzona że zawsze skrzydłowy ma przewagę nad obrońcą. O błedzie można mówić jeżeli pomocnik dośrodkuje w pole karne nie atakowany albo przedże się z piłką bokiem i odda strzał z 8-10 metrów. No i dlatego obrywa sie Baszczowi.
Singlar nie jest napewno piłkarzem znacznie gorszym od Baszczyńskiego ale jest po prostu zapchajdziura kupiono go by poszeżyć kadre nigdy nie bedzie tak dobry jak był Baszczu jest niewiele młodszy, a nam trzeba było młodego utalentowanego - choćby jak Rzeźniczak w Legii. Zreszta o ile sie orientuje Singlar podpisał na rok czasu więc chyba do lata się z nim pożegnamy chyba że nie znajdziemy nikogo w zamian a na to sie nie zanosi.
Niestety Baszczu chyba odejdzie, a szkoda bo to mój ulubiony śląski piłkarz.
Co do transferu Garguły to potwierdza sie tendencja z poprzednich sezonów czyli taka ż Legia daje lepsze oferty piłkarzom niż Wisła. Tak naprawde za nami przemawia w tej chwili tylko to że my w porównaniu do nich mamy kibiców... No ale może Garguła się skusi, choć wszystko przemawia narazie za Legią. Z drugiej strony widać że i w LEgi coś ostatnio ruszyło jesli chodzi o transfery i drużyna z roku na rok wygląda lepiej. Mam nadzieje że tym tropem podąży WIsła.
Co do Nowaka - jedyne to co wypada powiedzieć to to że jest to bzdura (choćWisła oczywiście pewnie jest nim zainteresowana) Tabloidy po prostu zaostały spoliczkowane przez Wisłe tym że ta już testowała medycznie jakiegoś napastnika a oni nic o nim nie wiedzą, więc wzieli pierwszego z brzegu piłkarzai 'powiązali" go z tym newsem żeby nie wyszli na niepoinformowanych.
Odpowiedz cytując