Dzięki jachting za zainteresowanie
Właśnie dziś mi się kara skończyła , więc chciałbym się jakoś odnieść do tej sprawy
Przyczyną bana było złamanie pkt 7 regulaminu , który brzmi
Cytat:
|
7. Niedopuszczalne jest tzw. "nabijanie postów", czyli nieuzasadniona krótka odpowiedź mająca na celu głównie dodanie kolejnej jedynki do licznika postów użytkownika. Nie akceptujemy również sztucznego "podbijania tematu" poprzez odpowiadanie samemu sobie celem utrzymania go jak najwyżej. Od zasady tej mogą odstąpić tylko moderatorzy, jeżeli uznają temat za wyjątkowo ważny
|
W ramach wyjaśnienia zostałem poinformowany , że zastosowałem się sprzecznie konkretnie do tego fragmentu regulaminu ,,Nie akceptujemy również sztucznego "podbijania tematu" poprzez odpowiadanie samemu " , bardzo dziwnym wydaj się , że osoba udzielająca kary pomineła dosyć istotną część tego zdania a mianowicie
celem utrzymania go jak najwyżej
Faktycznie było tak iż napisałem tzw. ,,posta za postem" , jednak bynajmniej moim zamiarem nie było utrzymanie tematu jak najwyżej .
Po pierwsze mój wcześniejszy post był odpowiedzią na post kogoś innego w dyskusji
Drugi post dotyczył zupełnie innego wątku i miał na celu rozpoczęcie innej dyskusji
Nie skorzystałem z opcji ,,edytuj" , ponieważ byłem(i jestem przekonany) , że gdy edytuje się posty , to nie jest możliwe zauważenie przez innych użytkowników zmiany w temacie , co może utrudnić dyskusję ponieważ inni dyskutanci mogą być przekonani iż w temacie ,,nic sie nie zmieniło" a rozmowa staneła w miejscu .
Odczekałem ponad 24 h i dopiero napisałem drugiego posta .
Drugim aspektem sprawy jest rozmiar kary
Nie przypominam sobie bym wcześniej sprawiał jakieś problemy i waga sprawy wydaje mi się zdecydowanie różna od wysokości kary .
W tym miejscu chciałbym też zwrócić uwagę na to , ze katalog kar przewidziany w regulaminie jest zdecydowanie nieaktualny w świetle stosowanej praktyki i chyba dobrze było by to zmienić .
Machanie maczęta na oślep może i jest efektowne , ale raczej mało skuteczne .
Amen