Wyświetl pojedynczy post
puszek06
Banita

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.12.2008, 16:54
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Co do "R-Point", to film jest ciekawy do momentu, w którym autorzy przypominają sobie, że przecież jednak kręcą horror. Wówczas klimat siada, przynajmniej ja tak to odebrałem. Trudno też o nim powiedzieć, że jest straszny, czy choćby - że wywołuje ciarki na plecach. Jeżeli ktoś oglądał jakikolwiek azjatycki horror, to przeżyje "deja vu" i jest to prawdziwa pięta achillesowa tego filmu. Trochę szkoda, szczególnie, że wojna wietnamska widziana oczami żołnierzy Koreańskich(jeżeli dobrze pamiętam)to ciekawy i raczej słabo wyeksploatowany motyw. Sam pomysł na fabułę też niezły, ale całość raczej nie wywołuje emocji.
ale klimacik jest. nie mówie że jest okrutnie straszny ale trzyma poziom. Co prawda jak sam powiedziałes "gzieś już było" ale ja byłem pozytwnie zaskoczony i dla mnie solidny film - np scenografia, czy sam problem wojny wietnamskiej z całkiem innej strony..

Polecam dla fanów skośnych produkcji "Re-cycle" - horror ale całkiem inny. rzecz zaczyna się znajmo - dziwne głosy,czarne włoski tu i tam po czym obrót 180stopni i trafiamy do dziwnego świata magazynowanych wspomnień - film ciekawy i moim zdaniem warty poświęcania czasu na seans
http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=1218 - tutaj link do recenzji - warto nadmienić że ta strona "horror on line" posiada okolo 1700 recenzji filmów grozy(nie zawsze rzecz jasna zgodzimy się z autorem) ale jest bardzo przydatna przy poszukiwaniu horroru - zwłaszcza że można tam znaleźć recnejze takcih filmów jak "Dracula w Pakistanie" czy "jakck frost 2 zemsta zmutowanego zabójczego bałwana"

jeszcze dla maniaków horrorów kalsycznych(i ogólnie dobrych filmów) polecam "gabinet doktora Calligari" z 1920 roku - masjtersztyk niemieckiego kina gorozy. miałem okazję oglądac go przy tetrze słowackiego z muzyką na żywo i zrobił na mnie piorunujące wrażenie. w ogole ostatnio często sięgam po kino nieme
Odpowiedz cytując