Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.12.2008, 16:24
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Hehe, nie wątpię, ale w grach typu hokej i kosz szansa na niespodziankę jest znacznie większa niż w np. piłce nożnej . .
O tym moznaby dlugo dyskutowac
Dla mnie hokej jest mniej przypadkowy - jesli sie spojrzy na calosc.O wiele mniejsze cyrki z sedzami , nie ma sytuacji ze np 10 minuta czerwien i kupon 'posprzatany' , no i jakby nie bylo , mocniejsza druzyna ma mniejsze szanse na tzw pecha - jak to w pilce sie zdarza - cisna cisna - nic nie wpada ,1 kontra - gol z dupy i robi sie duzy problem.No i latwiej wchodza handikapy.
Nestety sa tez i cienie a najwiekszy to system rozgrywek - przy 50 meczach na sezon zasadniczy ,gdzie i tak pozniej gra sie playofy ,druzyny nie sa w stanie przykladac sie do kazdego meczu i wychodza z tego rozne kwiatki.

Podobnie jak w pilce - najlepszy okres do obstawiania to ostatnich kilka kolejek , gdzie druzyny grajace o cos, np walczace do konca o awans do playoff, graja z zespolami ktore juz maja ten awans zapewniony,czesto juz ani nie moga poprawic ani pogorszyc swojej pozycji i zdecydowanie oszczedzaja sie.

A ostatniej nocy tez wtopilem na Waszyngtonie, a ze akurat skupiam sie na hokeju europejskim, to czasami cos mnie zamuli i mam problem z rozkminieniem kto w NHL gra jako gospodarz - bo tam jest odwrotnie(gosci podaje sie na pierwszym miejscu a u bukow to jest raz tak , raz tak) wczoraj bylem pewien ze jest to zespol z Waszyngtonu i dopiero po fakcie zajarzylem ze bylo odwrotnie:/
Szkoda bo fajny dubel by wlazl ale akurat 2 drogowo postawilem na tych co wygrali w regulaminowym czasie a 3 drogowo na ten cholerny Waszyngton
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 17.12.2008 o godz. 16:26.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując