Wyświetl pojedynczy post
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.12.2008, 14:18
DYRU napisał(a):Wyświetl post
jedTS
w czwartek ten program nazywał się chyba "KWANT" i chodzily takie dwa zjeby w ubraniach a'la bałwanek Michelin. Jeden się nazywał Sigma, a drugi Pi.

Nie czytałem całego tematu, zbierał ktos serię książeczek ze znakiem tygrysa, tzw. "Tygryski"
Grał ktoś w "sztrule" takie srubki do podkuwania kopyt
aha a seriale typu Jataman, Tsubasa, GiGi i Generał Daimos leciały chyba na TV Rondo, po której wszedł Polsat (chyba bo jeszcze w miedzyczasie Polonia1 śmigała)
O fakt! To był "Kwant"! (dlatego pisałem chyba o fizyce kwantowej ;-) ). NAtomiast czy Pi i ISgma chodzili w tym programie to ni ejestem pewien.Moze póżniej, bo ja kojarze tylko teletiurnieje wiedzy astronomicznej, gdzie stawką główna był teleskop. Pi i Sigma byly raczej w pasmie edukacyjnym rano. A co do rana...Kto pamięta Domowe Przedszkole?
A"Tygryski" zbierałem ja.Miałem ich około 200. To dziw bierze , ze po tym całym praniu mózgu z dziciństwa: szabli, mieczy, karabinów, książek, filmow wojennych radzieckich i tony żołnierzy, nie skończyłem jako zapijaczony major Wojska Polskiego (Wtedy jeszcze Ludowego Wojska Polskiego)
Odpowiedz cytując