cristovao napisał(a):

Serdecznie dziękuję za odpowiedź. Faktycznie gryzła mnie ta karta graficzna, była ponad potrzeby - poszukam tańszej 0,5GB [btw. prawdę mówiąc sądziłem, że system chłodzenia na tym Radeonie, którego typowałem będzie skuteczniejszy niż wiatrak. Nie myślałem, że będzie to wileki generator ciepła ]. Czy mógłbyś doprecyzować jakie części masz na myśli pisząc, że można za tą cenę złożyć coś bardziej wydajniejszego?
EDIT: Jeśli chodzi o pamięć to uznałem, że różnica cenowa między 2×1GB a 2×2GB jest na tyle niewielka, że ten 1GB który nie będzie wykorzystywany przez XP nie obciąża budżetu.
|
Nie chodzilo mi o to ze za ta cene mozna zlozyc cos wydajniejszego. Chodzilo mi bardziej o kategorie Eco czyli stosunek wydajnosci do ceny. Narazie jest to takie 8+ jak troszke uszczuplisz(karta majaca 512 mb lub nawet 256(jak sie uda znalezc) mb pamieci wlasnie te 2GB a nie 4(tak naprawde najwiekszy wplywa na wydajnosc systemu ma nie pamiec a szybkosc pamieci)) bedzie dycha

. Bo moim zdaniem za rzeczy ktorych nigdy nie wykorzystamy nie ma sensu doplacac.