Wyświetl pojedynczy post
Baryl
Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.12.2008, 17:57
A ja mysle, ze B. Cupial jest biznesmenem. Czyli czlowiekiem, ktory potrafi podejmowac decyzje kierujac sie logika i pragmatyzmem. Krotko mowiac: cokolwiek sie stanie to bedzie najlepsze wyjscie z danej sytuacji (najlepsze, bo wierze ze Cupial to dobry biznesmen...).

I jeszcze jedno: cieszmy sie, radujmy i spiewajmy z okazji tego, ze wlasciciel Wisly ma ogromny komfort wybierania ofert. Jesli zostanie tutaj jeszcze rok, dwa, dwadziescia- to nic. Nie musi sprzedawac klubu byle jak, byle szybciej. Ma czas i rezerwy finansowe do tego by zrobic 'deal' i miec przy tym czyste sumienie, dalej kibicowac Wisle no i.. zarobic!

A Arabowie krzywdy pilkarzom nie robia. Kto sie boi niech obejrzy np. koszulki Arsenalu i zastanowi skad ten sponsor.

PS. westersyl
Ja tam hotelarzem nie jestem ale sobie pozwole.. a co mi tam, forum dyskusyjne a nie seminarium naukowe
Jesli to chodzi o tereny "wokol stadionu" i okolice Cichego Kacika, Blon, Zwierzynca itd. no to jest juz moloch pod tytulem Cracovia. 3 minuty dalej samochodem jest Novotel, a jeszcze kawaleczek to ten nowy obok Wawelu (Marriot? A kurka nie pamietam, znana marka w kazdym razie) i setki innych hoteli w centrum i okolicach. Jesli zaden Polak czy Europejczyk nie wpadl na pomysl takiej inwestycji to watpie zeby Arabowie widzieli cos, czego nie widzi tyle milionow ludzi przewalajacych sie przez Krakow kazdego roku. "Cos" czyli sens takiego biznesu w podobnym miejscu. Jak napisalem nie jestem hotelarzem ale pokusze sie napisac ze bardziej oplacalby sie jakis pasaz handlowy (niedaleko miasteczko akademickie wiec moze nie jakas wypasiona Galeria ale cos typu wal-mart- mnostwo tanich rzeczy, studenci zezra wszystko P a wypija jeszcze wiecej), parking strzezony moze wielopoziomowy plus jakis szwindel z MPK zeby zrobic 'miejsce rozladunku' dojezdzajacych do pracy w te rejony... slowem majac duzo kasy mozna zrealizowac naprawde swietne pomysly i duzo bardziej dochodowe niz kolejny hotel w Krakowie)
Powód: odp
Ostatnio edytowane przez Baryl : 15.12.2008 o godz. 18:24.
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
Odpowiedz cytując