Wyświetl pojedynczy post
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.12.2008, 13:36
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
News na pierwszy rzut oka nie ma nic wspólnego z Wisłą, ale chcę zwrócić uwagę na coś, moim zdaniem, szokującego. A mianowicie na cenę jaką Jaga zażyczyła sobie za Szczota i to, że taką kasę dostaje! Przecież to jest paranoja, żeby za takiego zawodnika jak Szczot dawać pół miliona €! Ja rozumiem, że wyróżnia się on na tle całej Jagielloni, jest względnie młody (a może "nie jest stary"), ale pół miliona €?! Za niedługo zupełnie umrze ruchtransferowy między polskimi klubami i kupować będziemy tylko za granicą, bo skoro takie kwoty wydaje się na graczy przeciętnych (nie słabych, ale i nie zajebistych), to jak w tym kraju ma być dobrze? Widzę, że niektórym na tym forum łatwo przychodzi wydanie podobnej kwoty na Gancarczyka. Gratuluję odwagi, ale to jest ****a mać prawie 2 mln złotych. Przy rocznym budżecie klubu rzędu 20- 25 mln to jest przecież ok 10%. Przy takim obrocie sprawy jestem pewny, że klub powinien skupić się na poszukiwaniach za granicą, ewentualnie w niższych ligach. W "Ekstraklasie" nie grają zawodnicy, na których by nas było stać. Jestem zdecydowanym zwolennikiem opierania kadry Wisły na Polakach, ale bądźmy poważni.
ale czasy gdy kiedyś za 300 tyś Euro kupowało sie wyróżniajacego w lidze rozgrywajacego Szymka z Widzewa czy Zienia z Wronek dawno mineły.Koszta utrzymania klubu rosną.Także 0,5 miliona E za Szczota czy Ganacarczyka mnie zupełnie nie dziwi . Skoro na gracza klasy Jirsaka trzeba dac jeszcze więcej bo 0,7 miliona Euro.A żeby wyszukac taka gwiazde jak Stilic tza 0,5 mln to trzeba miec skautów którzy też kosztują.Bez zainwestowania 2 mln Euro w nowych zawodników w zimie ciężko bedzie obronic mistrza.Za darmoche za granicą to można znaleźc ale co najwyżej ofensywnego gracza klasy Chiacu,Stanko czy jeszcze kilku innych którzy niczym specjalnym sie nie wyróżnili
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.12.2008 o godz. 13:45.
Odpowiedz cytując