Wyświetl pojedynczy post
Pastor777
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.12.2008, 12:58
Trochę mnie irytują rozmowy w tym wątku, dlatego spróbowałem dokonać małego śledztwa. Luxury Motors to duża spółka, którą niewątpliwie stać na wykupienie Wisły, ale już na polskiej stronie pisze, ze jest ona tylko pośrednikiem, więc jedynie reprezentuje inną spółke w rozmowach. Powód ku temu moze być zupełnie trywialny... Luxury Motors mogło zostać oddelegowane do rozmów ze względu na siedzibę w Krakowie. Tylko przez kogo... Mam jeden trop, ale niestety ciężko osądzić czy dobry... W Internecie niestety nie ma zbyt dużo informacji o Luxury, a nie chce poświęcać całego dnia na szukanie. Ale... Pod adresem amerykańskiego odziału Luxury - 3333 CHARLES STREET FRANKLIN PARK, IL 60131 - kryje się siedziba znacznie wiekszej korporacji, a mianowicie Federal-Mogul Corporation, która również działa w branży motoryzacyjnej i robi interesy w Polsce. W 2001 roku przejęła zakład przemysłowy WSK Gorzyce, zajmujący się wyrobem tłoków, sworzni i felg. Jeśli więc Luxury jest częścią tej spółki, to przynajmniej wiemy, kogo moze reprezentować (jakiś dodatkowy trop). Jesli natomiast to tylko przypadkowa zbieżność, to cóż... wciąż pozostają nam spekulacje.
Ostatnio edytowane przez Pastor777 : 15.12.2008 o godz. 13:03.
Odpowiedz cytując