Wyświetl pojedynczy post
Pennywise
Member

Od: 02.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.12.2008, 20:52
emsi napisał(a):Wyświetl post

Pozwól mi wejść - nie widziałem ale to horror połączony z dramatem o małej dziewczynce wampirze i braku akceptacji jak i dziecięcym postrzeganiu świata, na podstawie bestsellerowej powieści, choć nie widziałem to osoby, które polecały dają mi pewność, że to będzie coś wielkiego.
To ja może dodam coś od siebie.
Pozwól mi wejść to raczej dramat z elementami horroru niż odwrotnie.Trzeba uważać z tym filmem bo nie jest to produkcja ,podczas której ciarki przechodzą po plecach.Film jest subtelnie wyważony i delikatny ,po prostu brakuje mi tam rozmachu.Ale za to totalnie wieje chłodem.Klimat zaśnieżonej Szwecji , ludzie lodu itp., to faktycznie stwarza ciekawą atmosferę.
Ogólnie nie sądzę żeby to było wielkie kino , przynajmniej nie dla wielbicieli typowych horrorów.To raczej film o samotności i przyjaźni dwójki małolatów ( dziewczynka wampir , nie ma matki ,nie ma przyjaciół , częste przeprowadzki itd. i chłopczyk mieszkający w miasteczku , rodzice rozdwiedzeni,szykanowany przez kolegów ze szkoły).

Oglądał ktoś może "Nocny pociąg z mięsem" ? Słyszałem ,że amerykanie wkońcu nakręcili coś konkretnego ? Prawda to ?
Odpowiedz cytując