Uran235 napisał(a):

|
Ostro się wszyscy napaliliście na te petrodolary. Nie wiem czy zauważyliście, ale kiedy Cupiał wchodził w Wisłę to robił to dla własnego widzimisię. Jeden człowiek, który postanowił kupić sobie klub. Kiedy kupi nas firma, a właściwie konsorcjum firm, to możemy być pewni, że nie zrobi tego z własnego widzimisę, tylko zrobi to dla zysku. Co z tego wynika, na dłuższą, lub krótszą metę będzie to zabieranie pieniędzy z Wisły, a nie pompowanie ich w nią. Możecie być pewni, że każda zainwestowana złotówka pociągnie dwie złotówki w drugą stronę. W najlepszym wypadku skończymy jak Widzew za czasów "wielkich biznesmenów", w najgorszym trafi nam się jakiś Ptak albo inny JW Konstrakszyn, czyli jaśnie pan właściciel.
|
Cupiał zrobił naprawdę wiele ale nie mów mi, że goście którzy chcieliby kupić sobie klub za 100 mln tylko po to żeby spuścić go na dno. Naprawdę nie jestem wstanie stwierdzić czy to prawdą ale te 250 mln zł na 5 sezonów to naprawdę dla nas ogromne pieniądze ale czy dużo dla 6 arabskich firm ? I nie porównuj biznesmenów "meble Jan Kowalski" do gości którzy mają ropę. Nie wierze też, że Cupiał nie wchodził dla nas dla zysku bo jest to śmieszne, nie wiadomo co dzieje się z kasą z każdego grubszego transferu do tego jak ktoś chce kupić klub to pierwsze co słyszy: Cupiał stracił ponad 100 mln zł.
Jeśli doszłoby do takiej transakcji powinniśmy się cieszyć bo to okazja do wybicia się ponad to co dotychczas bo jak na ten moment LM jest dla Cupiała nie osiągalna, może osiągalna jest ale on sam w nią nie wierzy.
Wariant Araby plus Cupiał byłby najlepszy jednak jakoś nie sądzę aby Arabowie byli zainteresowani inwestowaniem w Wisłę.