Wyświetl pojedynczy post
macyo
Kangoo supersonic

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.12.2008, 00:58
Jako spec od handlu sporo jeżdżę więc i kilka samochodzików musiałem przetestować. Poniżej kilka słów o nich.

Astra I 1.6 8v, 76 km. Trasa spokojna jazda 5,5L, miasto spokojnie to ok 7,5L. Awaryjność ok, minusy to korozja.

Astra I 1,6, 16v 106 km. Spalanie ok 10L. Na trasie jak jechało się autostrada i cisnęło non stop do dechy to ok 12. Silnik bardziej awaryjny niż 8v.

Astra II 2,0 CDTi 100km. Fajnie się tym jeździło. Spalanie na trasie typowe dla diesla. Niestety dla tego auta-nie lubię ropniaków:]

Audi S6 2,2L 230km. Jzda to sama przyjemność. Spalanie minimalne to 14L. Agresywna jazda to samobójstwo dla portfela. 20L bez problemu.

Corsa C 1,0 60km 12v. Spalanie chore. Po mieście 8L a na trasie porównywalnie. Silnik wydaje odgłosy niczym Porsche. Nigdy więcej 3 cylindrów.

Fiesta 1,3 16v (Ta najnowsza) Nie wiem ile to miało koni. Spalanie 7-8 L na mieście i trasie. Przy włączonej klimie moc leciała średnio o połowę. Ogólnie autko ok ale zmieniłem o nim zdanie jak na parkingu wyleciał mi silnik przy przebiegu 25k..

Corsa B 1,2 8v 44km Moc, którą to auto posiada jest nieadekwatna do faktycznych możliwości. Zjeździłem tym autkiem całą Europę, nigdy mnie nie zawiodło, nie brało w ogóle oleju. Spokojnie się do 150km/h rozkręcało i mogło tak długo jechać. Jedyny minus to korozja.

Relault Clio 1,2 16v 60 km Spalanie to z 7L po mieście. Wdzięczne autko i dość dynamiczne w pewnych zakresach. Ciężko tym jednak pojechać więcej niż 120 km/h.

Renault Kangoo 1,2 16v 75 km Fajne duże auto, silnik ma dość mocy by jeździć normalnie. Nie jest to auto do wyścigów o czym świadczy też jego kubatura. Spalanie to ok 9 po mieście i 7 na trasie. Ciężko mi się teraz przesiąść na auto o standardowych wymiarach. 5 osób na fotelach i krowa w bagażniku dojedzie wszędzie-wysokie zawieszenie to jest to.
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
Odpowiedz cytując