Wyświetl pojedynczy post
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.12.2008, 13:37
siara napisał(a):Wyświetl post
kasa była....czarno-białe telewizory, dupę podcierało się gazetą, dwa programy w TV, chleb z marmoladą na śniadanie, kolejki za wszystkim, benzyna na kartki, pomarańcze na święta płynęły zza oceanu, buty relaks, wtroby czekoladopodobne na kartki...KOMUNO WRÓC, Wałęsa na szafot !@!!
k...wa rzygać się chce jak się czyta bzdety
pepsi też była tylko na święta, a pomarańcze kubańskie miały pestki jak nasze śliwki
bo na co dzień
ocet w sklepie
i kolejki k. wa za wszystkim
pamiętam dziecięciem będąc jak zamiast cieszyć się z wakacji w 1979 czy 1978 roku codziennie po 5-6 godzin albo i więcej jak nie dowieźli stałem w kolejce po cukier...

a i na święta taki k.wa dobrobyt był że trzeba było stać w kolejce nie tylko po karpia, szynkę (fakt wtedy szynki to były szynki a nie ten syf co teraz jest), chleb czy choinkę ale nawet po gazetę
z programem
a do wyboru k.wa był Dziennik Polski, Gazeta Południowa - przekształcona Krakowska, Echo Krakowa
i tyle (poza szmatławcami w rodzaju Trybuny czy innych szmat partyjnych których założenia się nie kupowało)
i tylko Tempo było świetne. Trzymające poziom

lata 70 i początek 80 tych to moje dzieciństwo
ale jak sobie pomyślę że miałby wrócić Jaruzel, kartki na wszystko, czy z wcześniejszego okresu pomożecie itp. to mi się rzygać chce..
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując