Wyświetl pojedynczy post
Sevi
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.12.2008, 20:21
Proud:

Za www.cmrev.com

Gdy wszystko były już gotowe, nadszedł czas na długo wyczekiwany start, a po moich plecach przeszły ciarki, jak zawsze przed pierwszym uruchomieniem gry. Jako że nie miałem wcześniej styczności z demem, pod niepozorną ikonką (swoją drogą najbrzydszą w historii serii), kryła się dla mnie zupełnie nieznana zawartość. Nie marnując czasu uruchomiłem aplikację, odczekałem kilka sekund, po czym zamiast błękitnego logo SI moim oczom ukazała się pierwsza przeszkoda - błąd „Aplikacja nie została właściwie zainicjowana”. Chcąc jak najszybciej się go pozbyć, wziąłem się do pracy, a kolejne instalowane dodatki: Service Packi, Windows Installer 3, Microsoft NET Framework 2.0 oraz kilka godzin grzebania w DOS-ie poskutkowało. W konsekwencji błąd zniknął, w zamian jednak napatoczył się kolejny - mianowicie, gra się nie uruchamiała. Choć sposób rozwiązania nowego problemu okazał się wręcz banalny, odkrycie go przyszło mi dopiero następnego dnia. W stanie skrajnej rezygnacji wybrałem prawym przyciskiem myszy właściwości aplikacji, po czym odznaczyłem opcję „uruchamiaj w trybie zgodności z”. Zadziałało, byłem jednak niezwykle naiwny myśląc, iż to koniec błędów. Otóż po wykonaniu uprzedniego zabiegu, natychmiast dopadł mnie ten najczęściej występujący u graczy: „Cannot run game: Failed to set up graphics system”.
Trudno mi było w tym momencie nie dać ponieść się emocjom. Przecież nie po to wydałem stówę, aby całe dnie użerać się z dowodem nieudolności panów z SI. I chociaż błąd gonił błąd, nie poddawałem się. Bóg jeden wie, czy moje męczarnie nie trwałyby do dziś, gdybym przypadkiem na jednym z for nie znalazł linka, opisywanego jako „złoty środek” na tą przeszkodę. Z nieco sceptycznym nastawieniem pobrałem go - bo niby cóż mi innego pozostało? Instalacja zajęła jakieś 10 minut, po czym podjąłem „próbę rozpaczy” uruchomienia FM-a. Wreszcie... udało się! Po całej dobie użerania się z komputerem, moim oczom nareszcie ukazało się nieco zmienione, animowane logo SI.

Może to Ci jakoś pomoże. Ja nie wiem co zrobić ;]
Odpowiedz cytując