|
Senior Member
Od: 03.2008
|

12.12.2008, 19:47
|
Bronowianin napisał(a): 
|
Nie wiem co ty ćpałeś albo piłeś ale w każdym razie to nieźle ryje ci mózgownicę... Wisła jest Wisłą tylko grając mecze u siebie na R 22! Rozumiem że mieszkasz daleko od Krakowa, ale na twoje indywidualne potrzeby Wisła nie będzie grać we Wrocławiu. Słusznie że chociaż zauważyłeś, że byłoby to "przegięcie"... Niektórzy tutaj nie mogą zrozumieć, że stadion na Reymonta, położony koło Błoń i parku im. H. Jordana to miejsce nierozerwalnie związane z Biała Gwiazdą i część jej tradycji i historii. Od samego początku gramy w tym samym miejscu, co jest wyjątkowe na skalę Polski i na pewno jest czymś wyróżniającym nas i czymś z czego możemy być dumni. Kilkakrotnie stadion Wisły zmieniał swój wygląd i tym samym parametry, przy okazji zmieniało się też nieznacznie jego położenie, ale zawsze znajdował się w tym samym punkcie Stołecznego Królewskiego Miasta Krakowa, a mianowicie w bezpośrednim sąsiedztwie Błoń. To miejsce jest nierozerwalnie związane z Wisłą i jej tradycją, to także kolebka polskiej piłki. Dlatego nie mogę zrozumieć jak niektórzy dywagują nad miejscowościami, w których mielibyśmy chwilowo grać... Wisła może grać mecze w roli gospodarza tylko na Reymonta i koniec! Jeśli będziemy grali swoje spotkania na stadionie Wawelu, obiekcie Hutnika, na Stadionie Ludowym w Sosnowcu, czy w Jaworznie albo we Wrocławiu to będą to tylko żałosne pseudomecze "u siebie". Stracimy sportowo i kibicowsko. Dlatego skończmy z dywagacjami na temat przenosin... Zresztą ostatnio coraz więcej znaków na niebie i ziemi wskazuje na to, że cała sprawa znajdzie swoje szczęśliwe zakończenie i ostatecznie podczas finalizacji przebudowy stadionu na R 22 będziemy mogli na nim rozgrywać swoje spotkania!
|
Masz rację chłopie
Wisła górą,
Wisła pany,
jestem w sobie zakochany
|
|