Szymek_R22 napisał(a):

|
Od marca będą grać u siebie, ale przy trzech trybunach- za bramkami i jednej wzdłuż, czwarta będzie w trakcie budowy.
|
Sądząc po postępach prac na budowie obiektu w Lubinie to na marzec spokojnie się wyrobią. Byłem w szoku jak oglądałem co jakiś czas fotki z postępami prac na stadionie Zagłębia. Prace posuwają się tam mega szybko... Wiadomo, że stadion nie jest tam tej miary co np. nasz, ten w Lubinie to konstrukcja prostsza i będzie on przede wszystkim dużo mniejszy. Ale i tak to jak szybko powstaje może robić wrażenie. Jak ogłoszono informację o tym, że w Lubinie przymierzają się do budowy nowego piłkarskiego stadionu to myślałem że jest to tylko takie info wyssane z palca jak w przypadku innych polskich miast. Tymczasem właściwie kilka tygodni później na stary obiekt w Lubinie wjechały buldożery i zaczęły się prace. No ale trudno się dziwić... W końcu KGHM to poważna firma i może sobie pozwolić na takie inwestycje. Miejmy nadzieję, że prace przy trybunie wschodniej na Reymonta będą się posuwać przynajmniej niewiele wolniej od prac przy przebudowie stadionu w Lubinie...