Wyświetl pojedynczy post
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.12.2008, 15:27
d napisał(a):Wyświetl post
No właśnie. Kolejność nieprzypadkowa.
Też tak myślę ale nasza polityka transferowa polega m.in. na tym, żeby nie kupować nikogo nawet na najbardziej potrzebne pozycje chyba, że trafi się okazja (dobry & darmowy piłkarz). Wg mnie Garguła jest taką okazją więc załatajmy chociaż tę lukę.

Cytat:
Garguła ruszy się z ciepłego Bełchatowa gdzie od niego zaczyna się ustalanie składu do Wisły, gdzie - nie daj Boże - trzeba by walczyć o miejsce w 11 za 50 000 euro rocznie?
Ja nie wiem czy się ruszy z Bełchatowa czy nie. Szanse na ten transfer oceniam na nie więcej niż 50-60% ale samo to, że negocjuje on z GKSem te szanse zmniejsza. Sam GKS może mu dać taką samą podwyżkę jak my i pewnie negocjacje dotyczą ewentualnej sumy odstępnego wpisanej w kontrakt żeby mógł łatwo odejść zagranice jeśli pojawi się oferta.

U nas oprócz niezłej kasy dostałby więcej okazji na pokazanie się w Europie, realną szansę na mistrzostwo i podniesienie swoich umiejętności (większa konkurencja) i co za tym idzie wygryzienia Rogera, czy innych Majewskich z repry. Jeśli jednak, mając konkurencyjną propozycję z Wisły, przedłuży on kontrakt z Bełchatowem to będzie to wg mnie oznaczało, że brak mu jednak ambicji i odwagi podjęcia rywalizacji w silniejszym klubie. Wtedy nie będzie za bardzo czego żałować...

Raporter napisał(a):Wyświetl post
Oby Błaszczykowski! Jakby poszedł np za 15 mln Euro to mielibyśmy 3 mln na transfery Zaszalelibyśmy
Na moje oko jeśli już to to na transfery pojdzie moze z 25% tej kwoty czyli +- 750 tys..
Ostatnio edytowane przez Raphael : 12.12.2008 o godz. 15:31.
Odpowiedz cytując