d napisał(a):

|
No właśnie. Kolejność nieprzypadkowa.
|
Też tak myślę ale nasza polityka transferowa polega m.in. na tym, żeby nie kupować nikogo nawet na najbardziej potrzebne pozycje chyba, że trafi się okazja (dobry & darmowy piłkarz). Wg mnie Garguła jest taką okazją więc załatajmy chociaż tę lukę.
Cytat:
Garguła ruszy się z ciepłego Bełchatowa gdzie od niego zaczyna się ustalanie składu do Wisły, gdzie - nie daj Boże - trzeba by walczyć o miejsce w 11 za 50 000 euro rocznie?
|
Ja nie wiem czy się ruszy z Bełchatowa czy nie. Szanse na ten transfer oceniam na nie więcej niż 50-60% ale samo to, że negocjuje on z GKSem te szanse zmniejsza. Sam GKS może mu dać taką samą podwyżkę jak my i pewnie negocjacje dotyczą ewentualnej sumy odstępnego wpisanej w kontrakt żeby mógł łatwo odejść zagranice jeśli pojawi się oferta.
U nas oprócz niezłej kasy dostałby więcej okazji na pokazanie się w Europie, realną szansę na mistrzostwo i podniesienie swoich umiejętności (większa konkurencja) i co za tym idzie wygryzienia Rogera, czy innych Majewskich z repry. Jeśli jednak, mając konkurencyjną propozycję z Wisły, przedłuży on kontrakt z Bełchatowem to będzie to wg mnie oznaczało, że brak mu jednak ambicji i odwagi podjęcia rywalizacji w silniejszym klubie. Wtedy nie będzie za bardzo czego żałować...
Na moje oko jeśli już to to na transfery pojdzie moze z 25% tej kwoty czyli +- 750 tys..