grzesiek632 napisał(a):

Marcelo zarabia 250 tys. euro rocznie (
źródło).
wolfy napisał(a):

|
Ciężko powiedzieć, ile mógłby zarabiać u nas Romeu, ale wątpię, żeby dostał taki kontrakt. No chyba, ze motywacyjny.
|
A czy podpisuje się u nas inne kontrakty niż motywacyjne?
Wg mnie pieniądze to nie jest największy problem w sprowadzaniu piłkarzy o klasie Romeu, Marcelo czy Stilicia bo stać nas na wydawanie nawet do 400 tys. € rocznie na kontrakt jednego piłkarza jeśli jest on wart tej kwoty. Problemem jest tak jak pisze Wolfy ich skłonność do zatrzymania się na takim przystanku jak polska ekstraklasa w drodze do Europy Zachodniej. Ostatnio naszym klubom udaje się to całkiem nieźle - dowodem są wspomnieni wcześniej piłkarze polskich klubach.
Myślę, że z czasem będzie nam łatwiej sprowadzać takich zawodników bo liga podnosi swój poziom, powstają stadiony, pojawia się więcej inwestorów chcących łożyć pieniądze na polskie kluby. W tej chwili mniej więcej połowę klubów stać na wydanie kwoty rzędu kilkuset tysięcy euro na transfer jednego piłkarza, nie mówiąc już o kontraktach indywidualnych.
Tutaj mamy zestawienie (średnio rzetelne

) planów wydatkowych polskich klubów na zimowe okienko:
Ile mają do wydania kluby Ekstraklasy?
manson777 napisał(a):

|
pan Garguła kasuje w GKS między 300 a 400 tys ojro
|
Pan Garguła kasuje 220 tys. € (9 pozycja
tutaj, choć słyszałem też o kwocie 100 tys. zł na miesiąc co, wg obecnego kursu, dałoby ok. 300 tys. €...)