vote-for-mikey napisał(a):

|
faktycznie trochę z emirates przesadziłem, ale nie sądzę, że jest mniej niz 15 m.
|
To źle sądzisz, bo jest mniejsza - jak pisze wiertar i rav dochodzi powoli do 10m czyli niezbyt znacząco przekracza minimum UEFA. Bardzo mocno przesadziłeś z podanymi zupełnie na oko odległościami.
PhantomRanger napisał(a):

|
Zanim zburzyli C to odległośc wynosiła chyba 25-30 metrów więc dlaczego teraz skomplecie o te 17 metrów? Odległość D i E od murawy to chyba 12-15 metrów.
|
A gdyby była wcześniej na poziomie 50 metrów i teraz w projekcie byłoby 30 to byłoby super? Głupie podejście. UEFA nie wyznacza swoich parametrów z du.py, trybuna jest za daleko nawet (bo to dyskusyjne) o 10 metrów i nie ważne, czy się tym przejmujesz. Bo prawda jest taka, że mecz będzie można obejrzeć nieźle, ale gorzej, niż gdyby była o 10m bliżej. Rav napisał wszystko w temacie - mistrz O. poszalał praktycznie o jeden sektor obecnych D i E za dużo.
gackos napisał(a):

|
Myślę, że w tej chwili nie jest najważniejsze czy trybuny będą w odległości 10, 15, a może 17 metrów od boiska. Po pierwsze w tej chwili nic się na to nie poradzi, gdyż D i E jakby warunkują odległość od boiska pozostałych z racji na swoją długość. [...] Mnie osobiście wali czy będzie to 15 czy 50 metrów.
|
A niech Cię wali, też masz się z czym obnosić... D i E nie są nie do pokonania, pokazał to nie tylko LukL - podobne sposoby były już na świecie stosowane, takie rzeczy da się przeskoczyć, wystarczy umieć myśleć. Ale widać nie tylko Ciebie to wali.
KaSzTaN napisał(a):

|
O czym wy kur** .......*** niektorzy? Oczywiscie ze projekt jest do dupy, ale D i E byly projektowane pod stadion na 25 tys BEZ naroznikow, dlatego sa takie szerokie ze gdyby nie bylo naroznikow to byl sie stykaly z trybunami wzdluz boiska.
|
I co z tego, że stadion miał być bez narożników? Bez narożników też byłby te nieszczęsne 17 metrów od murawy. Żadne usprawiedliwienie.
Smutno się robi, jak się to czyta.