Wyświetl pojedynczy post
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2008, 14:24
Cytat:
Lech pozwie piłkarzy za korupcję?

Afera korupcyjna w polskim futbolu dotknęła Lecha Poznań. W ubiegłym tygodniu prokurator zarzucił byłemu obrońcy "Kolejorza" Zbigniewowi W. m.in. przyjęcie łapówek za odpuszczenie meczów.
Wszystko wskazuje na to, że ten sam wątek afery, związany ze Świtem Nowy Dwór Mazowiecki, uderzy w Lecha jeszcze raz - tym razem poprzez Amikę Wronki, której "Kolejorz" jest prawnym następcą po tym, jak w 2006 r. wroniecki holding kupił od zadłużonego po uszy Lecha prawa do korzystania z jego nazwy, herbu i barw.

17 kwietnia 2004 r. Świt, prowadzony przez Janusza W. (prokurator postawił mu 11 zarzutów), przyjechał na mecz do Wronek. Amica w meczu ze Świtem była zdecydowanym faworytem, walczyła o mistrzostwo Polski, a na własnym boisku wygrała wszystkie osiem spotkań. Tymczasem ze Świtem, ostatnią drużyną w tabeli, zespół Stefana Majewskiego tylko zremisował 2:2, mimo że przez ponad połowę meczu grał z przewagą jednego zawodnika!

Dla obecnego Lecha dalszy rozwój sprawy Świtu może mieć znaczenie.

- Ta sprawa uderza w nasz klub(…) Jeśli okaże się, że byli piłkarze Amiki Wronki zostaną skazani za sprzedawanie meczów z jej udziałem, pozwę ich do sądu i będę się domagał zadośćuczynienia. Jako Lech, który jest następcą prawnym Amiki. – mówi Masiota.

..........
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując