LukL napisał(a):

można i bliżej boiska...
wystarczy chcieć.
Dolną część trybun bocznych nawiązujemy do E i D, a nie jak jest w projekcie ze pod względem geometrii jest to kopia wyburzonego niedawno C. Zwiększa się dzięki temu nachylenie trybun, a co za tym idzie poprawia się widoczność. Mało tego przy takim układzie można zbudować więcej rzędów (2 x 32). I żeby było śmieszniej potrzeba na to mniej miejsca niż w wersji Obtułowicza (gdzie elewacja styka się z ulicą)
|
No tak, tylko jeden problem pozostaje z tym, czy wtedy owa elewacja utrzyma trybunę, bo już przy tym projekcie podobno są z tym problemy. Ale to zostawmy. Bardziej chodzi mi o to, że błąd przy powstawaniu D i E jest ogromny, są za szerokie, ale teraz dostawienie do nich trybun w ten sposób o którym Ty mówisz, to już samobójstwo. Bo brać trzeba pod uwagę, że ten stadion ma szansę się rozwinąć - tzn. w przeciągu 10 lat, D i E może już nie być, a na ich miejsce mogą być trybuny dwukondygnacyjne - łączące stadion w całość. Mnie też to nie przekonuje, ale takiej możliwości nie można wykluczyć.
A tak ogółem to ktoś (O. i rządzący) powinien porządnie za ten stadion beknąć.