Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.12.2008, 22:46
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego mieliby kłamać i konfabulować? Bo tacy ludzie jak Witek Ż., Janusz W., czy przesympatyczny skądinąd Wojtek Kowalczyk (zakładam że jest czysty - ale pasuje to tej dwójki pod względem specyficznego poczucia humoru) to typowi przedstawiciele piłkarskiego środowiska. Nie grzeszą inteligencją, ale wydaje im się że są sprytni.
Myślę, że są na tyle sprytni, żeby zdawać sobie sprawę co im grozi. Poza tym nie odpowiedziałeś na zasadnicze pytanie: jaką mieliby z tego korzyść? Czy naprawdę uważasz, że zabrakłoby im prawdziwych historii do opowiadania?

Przede wszystkim jednak ja dziwię się, że wierzysz w skuteczność organów ścigania w tym kraju. Po casusie: Dębskiego, Papały, Baraniny i Olewnika na prawdę trudno w to wierzyć, ale nikomu nie odbieram takiego prawa. A tu chodzi o rzecz o wiele mniej poważną, niż morderstwa - tu chodzi o zwykłą korupcję...
I właśnie dlatego, że chodzi tu o zwykłą korupcję, a w całą sprawę nie wmieszani są politycy, wywiady(obce i nasz) i tzw. "biznes" całej sprawie nie ukręcono łba. Dziadki z PZPN- u nie mają żadnych pleców poza swoim środowiskiem, a ich odstrzał spotyka się wręcz z owacyjnym przyjęciem wyborców.

Dalej jestem zwolennikiem abolicji, a raczej twierdzę że jest ona nieunikniona. Nie można w nieskończoność kontynuować ligi, w której nie wiadomo, czy w trakcie sezonu nie zostanie zdegradowany za korupcję. W końcu trzeba będzie powiedzieć dość: oczywiście w sensie kar sportowych. Czyli dokładnie to, co i tak zrobi PZPN. Kodeks karny to coś zupełnie innego i wszystkich winnych za korupcję należy po prostu wsadzić do więzienia

Oczywiście moralnie słuszniejszą alternatywą byłoby rozwiązanie rozgrywek do czasu skazania wszystkich winnych, ale przecież nie jesteśmy dziećmi...
Dla mnie sport pozbawiony uczciwej rywalizacji nie ma sensu. Widocznie wciąż jestem dzieckiem, ale wystarczy mi, że jestem robiony w przysłowiowego "wała" przez tzw ."polityków", tzw. "dziennikarzy" i tzw. "wymiar >>sprawiedliwości<<". Nie widzę powodu, dla którego miałbym tolerować żałosne przekręty związane z tą parodią piłki nożnej, jaką serwuje się na naszych klepiskach(bo stadiony to my mamy, ale na wirtualnych prezentacjach).

P.S.
Wolfy, każdy ma prawo do określonych poglądów - ale pamiętaj że jesteś moderatorem na forum. A tym wolno mniej, niż innym forumowiczom jeśli chodzi o dyskusję i zabieranie w niej głosu.
... a przynajmniej tak Ci się wydaje. Jeżeli chcesz, możesz przyłączyć się do "mic watch", prowadzonego przez niego samego "in personam", albo któreś z jego "dodatkowych" kont
Oboje wiemy, że kolor mojego nicka nie ma nic do rzeczy, ale to wygodne - wskazywać się jako ofiarę nadużyć, prawda? Poza tym - gdzie Ty widziałeś te brutalne ataki personalne?

Sugeruję trochę luzu. Nie ma chyba sensu przesadnie przejmować się komentarzami z forum internetowego, prawda?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.12.2008 o godz. 22:57.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując