flamengista napisał(a):

|
Dlaczego mieliby kłamać i konfabulować? Bo tacy ludzie jak Witek Ż., Janusz W., czy przesympatyczny skądinąd Wojtek Kowalczyk (zakładam że jest czysty - ale pasuje to tej dwójki pod względem specyficznego poczucia humoru) to typowi przedstawiciele piłkarskiego środowiska. Nie grzeszą inteligencją, ale wydaje im się że są sprytni.
|
Myślę, że są na tyle sprytni, żeby zdawać sobie sprawę co im grozi. Poza tym nie odpowiedziałeś na zasadnicze pytanie:
jaką mieliby z tego korzyść? Czy naprawdę uważasz, że zabrakłoby im prawdziwych historii do opowiadania?
flamengista napisał(a):

|
Przede wszystkim jednak ja dziwię się, że wierzysz w skuteczność organów ścigania w tym kraju. Po casusie: Dębskiego, Papały, Baraniny i Olewnika na prawdę trudno w to wierzyć, ale nikomu nie odbieram takiego prawa. A tu chodzi o rzecz o wiele mniej poważną, niż morderstwa - tu chodzi o zwykłą korupcję...
|
I właśnie dlatego, że chodzi tu o zwykłą korupcję, a w całą sprawę nie wmieszani są politycy, wywiady(obce i nasz) i tzw. "biznes" całej sprawie nie ukręcono łba. Dziadki z PZPN- u nie mają żadnych pleców poza swoim środowiskiem, a ich odstrzał spotyka się wręcz z owacyjnym przyjęciem wyborców.
flamengista napisał(a):

Dalej jestem zwolennikiem abolicji, a raczej twierdzę że jest ona nieunikniona. Nie można w nieskończoność kontynuować ligi, w której nie wiadomo, czy w trakcie sezonu nie zostanie zdegradowany za korupcję. W końcu trzeba będzie powiedzieć dość: oczywiście w sensie kar sportowych. Czyli dokładnie to, co i tak zrobi PZPN. Kodeks karny to coś zupełnie innego i wszystkich winnych za korupcję należy po prostu wsadzić do więzienia
Oczywiście moralnie słuszniejszą alternatywą byłoby rozwiązanie rozgrywek do czasu skazania wszystkich winnych, ale przecież nie jesteśmy dziećmi...
|
Dla mnie sport pozbawiony uczciwej rywalizacji nie ma sensu. Widocznie wciąż jestem dzieckiem, ale wystarczy mi, że jestem robiony w przysłowiowego "wała" przez tzw ."polityków", tzw. "dziennikarzy" i tzw. "wymiar >>sprawiedliwości<<". Nie widzę powodu, dla którego miałbym tolerować żałosne przekręty związane z tą parodią piłki nożnej, jaką serwuje się na naszych klepiskach(bo stadiony to my mamy, ale na wirtualnych prezentacjach).
flamengista napisał(a):

P.S.
Wolfy, każdy ma prawo do określonych poglądów - ale pamiętaj że jesteś moderatorem na forum. A tym wolno mniej, niż innym forumowiczom jeśli chodzi o dyskusję i zabieranie w niej głosu.
|
... a przynajmniej tak Ci się wydaje. Jeżeli chcesz, możesz przyłączyć się do "mic watch", prowadzonego przez niego samego "
in personam", albo któreś z jego "dodatkowych" kont
Oboje wiemy, że kolor mojego nicka nie ma nic do rzeczy, ale to wygodne - wskazywać się jako ofiarę nadużyć, prawda? Poza tym - gdzie Ty widziałeś te brutalne ataki personalne?
Sugeruję trochę luzu. Nie ma chyba sensu przesadnie przejmować się komentarzami z forum internetowego, prawda?