wolfy napisał(a):

Dlaczego mieliby kłamać i konfabulować? Bo tacy ludzie jak Witek Ż., Janusz W., czy przesympatyczny skądinąd Wojtek Kowalczyk (zakładam że jest czysty - ale pasuje to tej dwójki pod względem specyficznego poczucia humoru) to typowi przedstawiciele piłkarskiego środowiska. Nie grzeszą inteligencją, ale wydaje im się że są sprytni.
Przede wszystkim jednak ja dziwię się, że wierzysz w skuteczność organów ścigania w tym kraju. Po casusie: Dębskiego, Papały, Baraniny i Olewnika na prawdę trudno w to wierzyć, ale nikomu nie odbieram takiego prawa. A tu chodzi o rzecz o wiele mniej poważną, niż morderstwa - tu chodzi o zwykłą korupcję...
Dalej jestem zwolennikiem abolicji, a raczej twierdzę że jest ona nieunikniona. Nie można w nieskończoność kontynuować ligi, w której nie wiadomo, czy w trakcie sezonu nie zostanie zdegradowany za korupcję. W końcu trzeba będzie powiedzieć dość: oczywiście w sensie kar sportowych. Czyli dokładnie to, co i tak zrobi PZPN. Kodeks karny to coś zupełnie innego i wszystkich winnych za korupcję należy po prostu wsadzić do więzienia
Oczywiście moralnie słuszniejszą alternatywą byłoby rozwiązanie rozgrywek do czasu skazania wszystkich winnych, ale przecież nie jesteśmy dziećmi...
P.S.
Wolfy, każdy ma prawo do określonych poglądów - ale pamiętaj że jesteś moderatorem na forum. A tym wolno mniej, niż innym forumowiczom jeśli chodzi o dyskusję i zabieranie w niej głosu.
Jeśli łamię regulamin - banuj, twoje prawo. Ale jeśli nic na mnie nie masz, to przestań pisać takie żenujące ataki ad personam, bo nic nie wnoszą do dyskusji.