Wyświetl pojedynczy post
losiu2001
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.12.2008, 12:42
Dolha wróci do Polski?!

Już wkrótce może się okazać, że do Ekstraklasy wróci Emilian Dolha. Zainteresowany pozyskaniem rumuńskiego bramkarza jest Śląsk Wrocław, który już rozpoczął starania o sprowadzenie go z Dinama Bukareszt.

Szefowie beniaminka Ekstraklasy na letnie wzmocnienia wydali około 3 milionów złotych. W nadchodzącym okienku transferowym na pewno nie będą tak rozrzutni, ale to nie oznacza, że Śląsk nie planuje wzmocnień.

Priorytetem dla trenera Ryszarda Tarasiewicza jest pozyskanie klasowego bramkarza. Szkoleniowiec nie jest bowiem do końca zadowolony z postawy Wojciecha Kaczmarka i chciałby w jego miejsce sprowadzić kogoś o bardziej znanym nazwisku. Numerem jeden na jego liście życzeń jest Emilian Dolha.

"To miłe, znaczy, że w Polsce jeszcze pamięta się moje dobre mecze. Nie wykluczam powrotu do waszej ligi, ale nie wiem jeszcze jak będzie wyglądała moja sytuacja w Dinamie" – opowiada Dolha. "W tej chwili siedzę na ławce, bo z Lobontem trudno wygrać rywalizację. Być może zimą Lobont jednak odejdzie z klubu" mówi były golkiper Wisły Kraków i Lecha Poznań.

Co ciekawe Dolha przed kilkoma miesiącami wyprosił u włodarzy "Kolejorza" rozwiązanie swojego kontraktu. Rumun obiecał wówczas, że na pewno nie zwiąże się z żadnym innym zespołem w Ekstraklasie, bowiem chce wrócić do ojczyzny i tam wychowywać swoje nowo narodzone dziecko. Czyżby zmienił zdanie?
Odpowiedz cytując