|
Ozinho-
Porównując Mile ze Smolarkiem i Krzynówkiem troszkę przesadzasz, bo to inna półka. Na tego pierwszego nas napewno nie stać niestety..
Co do transferów jeszcze to na miejscu Bednarza zainteresowałbym się takimi piłkarzami -
Garguła-niedługo mu się skończy kontrakt, więc byłby do sprowadzenia za stosunkowo małe pieniądze, wiele nie trzeba pisać o nim, bo chyba wszyscy widzą jak gra
Arkadiusz Piech-nie wiem czy ktoś kojarzy tego zawodnika, jest to zawodnik Polonii Świdnica, stąd trafił do Bełchatowa Janusz Gol ( szczerze przyznam nie myślałem, że tak dobrze sobie poradzi ), zresztą obaj byli na testach w GKS. Piech ostatnio grał w drugoligowym Gawinie Królewska Wola na wypożyczeniu i miał 10 goli na swoim koncie. W poprzednim sezonie dla Polonii zdobył koło 20 goli w 4 lidze.
Na pewno nie jest to zawodnik na miarę Wisły jeszcze, ale można go gdzieś wypożyczyć.
Z tego co wiem to jest teraz on na testach w Widzewie Łódź więc może być za późno ..
Kosztowałby grosze. Np Gol kosztował 60 tys zł w 2 ratach po 30. Jest to zawodnik niezwykle szybki i ma dobry drybling, porównałbym go z Małeckim, szczerze to nie wiem, czy mały jest od niego dużo lepszy ..
Sebastian Tyrała-zawodnik powołany teraz to reprezentacji Polski, obecnie gra w rezerwach Borussi Dortmund. Sam wypowiedział się niedawno, że chętnie wróciłby nawet do polskiego klubu, aby móc grać .. Jednak trzeba byłoby za niego zapłacić koło miliona ojro. Myślę że za 700 tys udałoby nam się go sprowadzić.
Bartosz Białkowski-konkurent dla Pawełka, według mnie spokojnie wygryzłby go ze składu, ma dopiero 21 lat, ale już dosyć duże doświadczenie ( gra na wyspach + różne szczeble reprezentacji ). Miał poważną kontuzje po której stracił miejsce w podstawowym składzie Southampton, teraz rzadko broni więc myślę, że byłaby szansa sprowadzenia tego zawodnika. A perspektywa powrotu na boisko na pewno by go zachęciła.
Rafał Grzyb-zawodnik Polonii Bytom, wyróżniający się. ma 25 lat. Nie jest to zawodnik także na 1 skład obecnie, ale uważam, że sciągniecię go za małe pieniądze nie byłoby złym pomysłem. Podoba mi się także gra Podstawka, ale on ma już 29 lat, więc to raczej nie wchodzi w grę.
Maciej Żurawski-wiele osób uwazą, że jest wypalony itp, a za razem przypominają przykład Mili. Według mnie Żuraw spokojnie mógłby pograć minimum 2-3 lata na niezłym poziomie. Młodzi zawodnicy przy nim wiele jeszcze mogliby się nauczyć. Szybkość już nie ta, ale technika jak na polską ligę wyśmienita. Z jego spokojem i liczbą sytuacji pod bramką przeciwnika jakie ma zawsze Wisła ze 15 goli na sezon gwarantuje. Jesli zgodziłby się na 250k e kontraktu to można się zastanowić.
Ponadto włączyłbym Leszczaka na stałe do 1 składu bo widać w nim potencjał, wg. mnie więcej wniósłby do drużyny niż np Kmiecik czy Dawidowski, a zarazem nabrałby doświadczenia. To jest nasza przyszłość !
|