Piotr002 napisał(a):

|
Żebyś nie szukał za długo to napiszę, że wcześniej Amika Wronki nosiła nazwę Klub Sportowy Fabryka Kuchni Amica Wronki. I ten klub został założony w 1992 r. a od 1995 r. występował w ekstraklasie. Powołana w 2002 r. spółka córka holdingu - Amica Sport Sportowa Spółka Akcyjna przejęła prowadzenie drużyny. Podobnie jak w 2006 r. nabyła prawa do nazwy Lech Poznań. Klub sportowy z Wronek przestał istnieć a holding zmienił nazwę swojej spółki aby była tożsama z dobrami, które nabył. A 2006 r.?
|
klub sportowy z Wronek nie przestał istnieć, bo klubem sportowym była spółka Amica Sport SA, (nie myl klubu(spółki z drużyną)
Cytat:
|
Jest to rok powstania nowej spółki sportowej o nazwie KKS Lech Poznań i tyle ... bez znaczenia, który podmiot został jej właścicielem i jak się wcześniej nazywał bądź czym się wcześniej zajmował.
|
ja się pytam więc jakie są dane nowej spółki, jaka jest data powstania tejże spółki i kiedy została zarejestrowana? jeśli powstaje coś nowego to zostają mu nadane pewne dane, więc gdzie je znajdę? konkretnie.
Cytat:
|
Sukcesów starej Amiki nikt sobie w lechu nie przypisuje,
|
a to już wasz wybór właściciela, ale wystąpić w UEFA to była chęć?
Cytat:
|
zatem niezrozumiałem jest pisanie o zmianie nazy tegoż byłego już klubu.
|
dyrdymały opowiadasz, jak klub Amica Sport SA przestała istnieć skoro w papierach widnieją te same dane co 6 lat temu? dokonano aktualizacji nazwy na bazie kupczonych praw niematerialnych, nic nowego do życia nie powołano
Cytat:
|
Ale napiszę więcej, właścicielem Lecha od 3 miesięcy nie jest już holding Amica. Nowym właścicielem jest firma Invesco.
|
nic to nie zmienia
Cytat:
|
Zgadza się, nie napisałem, że tak też się stało. Napisałem, że nigdy takiej mozliwości wykluczyć nie można - czytaj - zbycia dobór niematerialnych.
|
tylko u nas właściciel Wisły SA nie może zbyt wiele zbyć
Cytat:
Co zrobią kibice nie wiem, w takie dywagacje to ja się nie będe bawił Podobne pytanie mógłbym zadać Tobie co byś zrobił gdyby główny udziałowiec postanowił zmienić nazwę klubu?
|
TS WISŁA Kraków

a wy gdzie? właściciel waszych praw niematerialnych gdy tylko zechce będzie mógł was wymazać z mapy Polski jednym podpisem, bo WKP Lech nie istnieje, prawa ma Invesco, i może ich nikomu nie odsprzedać
Cytat:
|
Ja wiem, ty wiesz, inni wiedzą, że tak się nie stanie - podobna rzecz tyczy się Lecha. Nikt nie zabija kury znoszacej złote jaja - już sam fakt, że w Poznaniu gra KKS Lech a nie Amika Wronki o czymś świadczy - nieprawdaż?
|
no biznesmen dobrze wymyślił, mam swój mały klubik o nazwie Amica Wronki to czemu nie zrobić z niego wielkiego. Pomysł istnie fantastyczny, po co pakować kasę w WKP Lech, jak lepiej zaproponować odkupienie praw i zmienić tylko szyld a tłum głodny sukcesów przyjdzie bo to, że ich WKP Lech się ropzier.... to mało istotne.
Cytat:
Doszedłeś do sedna.
Lech, wszystko co z nim związane opiera się w zasadzie na jednej podstawowej instytucji - są nią kibice utożsamiający się z miejscem, miastem, klubem, barwami. Lech to Lech, niezależnie od tego, jaki ma numer w KRSie, na czyim papierze grał w 2006 roku, jakiego ma aktualnie właściciela etc. Lech to ludzie, społeczność, reszta to dodatki. Chodzę na Lecha od 5 roku życia, przez ten czas był stary KKS, PKP jako nowa spółka, WKP, teraz jest KKS SA. I co z tego? Dla mnie Lech to te same emocje, te same barwy, ci sami ludzie których od sezonów widuję w sektorze. I podejrzewam, że dla Was Wisła znaczy mniej-wiecej to samo. Mnie nie interesują przekształcenia spółek, dla mnie uratowano mój klub z niebytu w 2006 roku. A jaki ma wpis w KRSie, to mnie nie obchodzi specjalnie.
|
tak uratowano tój klub to gdzie jest ten uratowany WKP Lech Poznań? nikt was nie uratował, biznesmeni z Wronek mieli poprostu genialny plan,który zrealizowali,
ja się zastanawiam czemu holding Amica nie ratował WKP Lech Poznań
to ciekawym czy w historii obecnych zapisów w dokumentach obecnej spółki cofając się doszukasz się historii Lecha Poznań, nie sądzę

zatrzymasz się na powstaniu Amiki Wronki i dalej nic,już się nie dowiesz, a biorąc na tej samej zasadzie dokumenty Wisły Kraków SA doszukasz się ciągłości Wisły od 1906, taka jest różnica.
a to z czym ty się chcesz utożsamiać i za jaką cenę to twoja sprawa,
Cytat:
|
Bo hipokryzją jest np to, że burzycie się jak Was nazywają GTSem, a sami nas od Amiki wyzywacie. Hyh, i gdzie tu Wasza prawość i 'honorowość'?
|
jakże prowokacyjne ale błędne porównanie , PRL-owskie MSW nie było właścicielem jakiegoś klubiku o nazwie X , który wykupił od TS Wisła prawa i zmienił nazwę klubu X na Wisła Kraków

to Wiśle Kraków zmieniano nazwy na ZS Gwardia ZS Gwardia Wisła Kraków czy GTS Wisła Kraków, a nie innym klubowi przypisano nazwę Wisła Kraków.
ja bym się nigdy nie utożsamiał gdyby: TFK Kable miała klub w myślenicach o nazwe TFK Sport, który gra sobie w ekstraklasie obok takiego klubu jak TS Wisła, i owa TFK Kable wykupuje od TS Wisła prawa do wszystkiego, i zmienia nazwę myślenickiego klubu z TFK Sport na Wisła Kraków. Z czymś takim miałbym się utożsamiać?
gdy 6 lat temu była firma o nazwie asd, a dzis jest qwe, to nie wmawiajcie ludziom, ze nigdy nie byliście firmą asd szczegolnie wtedy gdy dane w papierach ewidentnie wskazują co po czym następowało.