Wyświetl pojedynczy post
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.12.2008, 11:22
Piotr002 napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie tak drogi Eustachy.
Zresztą zauważ proszę, że i ja napisałem, iż sprzedawanie jest równie złe jak kupowanie. Tego chyba nikt nie podważa.

To o czym raczyłem wcześniej napisać odnosi się do prawnego punktu widzenia.
Oddzielna kwestia to etyka. I tutaj nasuwa się pytanie czy karać? A jak tak to w jaki sposób?
Ja na to nie odpowiem bo podobnie jak większość Lechowych kibiców byłbym nieobiektywny. Domniemuję, że i ciężko z obiektywnością było by w środowisku kibiców "przeciwników" Wszak czarny PR u przeciwnika to dla innych woda na młyn. Dlatego najlepiej niech sprawę osądzą bezstronne osobistości.

Chociaż niech każdy, ale tak uczciwie odpowie sobie na pytanie, kto tak naprawdę zawinił? Klub? Czy piłkarz?
Masz racje. O obiektywizm ciezko was posadzic. O hipokryzje i bezczelnosc juz predzej
Czarny PR zafundowaliscie sie sobie sami, a raczej zrobili to wasi grajkowie ustawiajac mecze.
Co do twojego pytania, odwolam sie raz jeszcze do przypadku Korony Kielce. Kto tam zawinil, klub czy pilkarze ? Zdaje sie, ze pilkarze, a jednak klub poniosl tego konsekwencje.

PS.

Taka mala ciekawostka ze strony uefa przed dzisiejsza konfrontacja z Deportivo :

http://www.uefa.com/competitions/uef...230/index.html

Cytat:
• The Polish side were previously known as KS Amica Wronki, but they changed their name and moved to Poznan in May 2006, with the club that had been playing as Lech Poznań being dissolved.

• The original Lech played four games against Spanish sides, with their record reading W1 D2 L1. Their home games ended in a win and a draw.

• Amica also played Liga teams four times, but lost all four games, home and away.
W tlumaczeniu"
• polski zespol byl poprzednio znany jako Amica Wronki, ale po przeniesieniu sie do Poznania w maju 2006 r zmienili nazwe, a klub ktory poprzednio gral jako Lech Poznan, zostal rozwiazany
• orginalny Lech gral czterokrotnie przeciwko hiszpanskim zespolom, z rezultatem jednego zwyciestwa, dwoch remisow i jednej przegranej. Mecze domowe zakonczyly sie zwyciestwem i remisem.
• Amika takze czterokrotnie mierzyla sie z zespolami z La Liga, ale wszystkie swoje mecze przerabala

Jak widac, dla nich nie jestescie tym orginalnym Lechem, za ktory sie podajecie
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 04.12.2008 o godz. 11:24.
Odpowiedz cytując