Wyświetl pojedynczy post
Piotr002
Junior Member

Od: 12.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.12.2008, 11:18
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Piotr002 sorry, że to napiszę, ale w takim przypadku Lech przypomina mi hipermarket. Idę na zakupy, biorę potrzebne składniki (tradycja, nazwa itp), a jeśli mi coś nie pasuje, to tego nie kupuję (korupcja).

Reasumując. Dla mnie prawdziwy Lech w takim wypadku przestał istnieć 2-3 lata temu. Teraz gra zupełnie inny zespół, który sobie odkupił historię. Dla mnie to niewyobrażalne, że kibice Lecha poszli na to, że Tradycja stała się częścią handlu.
Dokładnie tak jest, i nie masz za co przepraszać. Dobra niematerialne są sprzedawalne.

Chociaż nie do końca zgodzę się z twierdzeniem, że prawdziwy Lech przestał istnieć. Musimy zadać sobie pytanie czym jest Lech czy nawet Legia, Wisła itd. Czy to są budynki? Stadion? Murawa? Nie, jest to środowisko ludzi, kibiców, które dany klub tworzy i z danym klubem się identyfikuje. Kupił ktoś prawa do nazwy i tyle.
W biznesie codzienność. Fakt, skończył się pewien etap historii, historii, która kształtowana była przez stowarzyszenie WKP. Ale czy jest to podstawą do twierdzenia, iż nie ma już prawdziwego Lecha? To ja może przypomnę, że w czasach PRLu stowarzyszenia WKP nie było i rządził inny podmiot A w początkowych latach istnienia dzisiejszy Lech nosił nazwę Lutnia Dębiec Dopiero w 1957 r. pojawiło się słowo Lech.

Jedno jest niezaprzeczalne, spółka KKS istnieje od 2006 r - fakt, jednak korzysta ona z nazwy, barw, sukcesów klubu, który ewoluował przez wiele dziesięcioleci.
Odpowiedz cytując