Wyświetl pojedynczy post
Piotr002
Junior Member

Od: 12.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.12.2008, 10:43
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Zakladajac ze mamy do czynienia jedynie ze sprzedawaniem, a nie kupowaniem, dla mnie nie ulega watpliwosci, ze sprzedawanie winno byc rownie karalne. To, ze klub w tym konkretnym przypadku nie odniosl zadnej korzysci, nie zmienia faktu ze umozliwil odniesc takowa innemu klubowi. Mamy tu do czynienia z czynem korupcyjnym i koniec kropka. Chyba, ze ktos wykaze, iz prawo nie zezwala na kupowanie, ale na sprzedawanie owszem.

W Kielcach przeciez tez zarzad nic nie wiedzial (a przynajmniej nie ma na to dowodow), ze pilkarze poza jego plecami ustawiaja mecze, a mimo to Korona zostala zdegradowana.

Najwieksza nauczka na przyszlosc jest taka, iz fuzje niosa za soba bezkarnosc, a to skolei z moralnego punktu widzenia jest prawdziwym despektem dla pozostalych kibicow i klubow, w tym takze dla tych, ktore z powodu korupcji zostaly ukarane.

Doszlo do prawdziwego paradoksu, gdzie zamieszany w korupcje Lech, po polaczeniu sie z najbardziej skorumpowanym klubem III RP, ktory wylansowal Fryzjera oraz jego mafie, najprawdopodobniej jako jedyny nie poniesie zadnej odpowiedzialnosci i z tego co slychac nawet sie do niej nie poczuwa, a wrecz uznaje za pokrzywdzonego
Dokładnie tak drogi Eustachy.
Zresztą zauważ proszę, że i ja napisałem, iż sprzedawanie jest równie złe jak kupowanie. Tego chyba nikt nie podważa.

To o czym raczyłem wcześniej napisać odnosi się do prawnego punktu widzenia.
Oddzielna kwestia to etyka. I tutaj nasuwa się pytanie czy karać? A jak tak to w jaki sposób?
Ja na to nie odpowiem bo podobnie jak większość Lechowych kibiców byłbym nieobiektywny. Domniemuję, że i ciężko z obiektywnością było by w środowisku kibiców "przeciwników" Wszak czarny PR u przeciwnika to dla innych woda na młyn. Dlatego najlepiej niech sprawę osądzą bezstronne osobistości.

Chociaż niech każdy, ale tak uczciwie odpowie sobie na pytanie, kto tak naprawdę zawinił? Klub? Czy piłkarz?
Odpowiedz cytując