kuba-wisla napisał(a):

Nie czytałem całości ale ktoś tam napisał że Al-Kaida mogłabyć finansowana przez Amerykanów. Jest w tym dużo racji wkońcu kiedyś Amerykanie sami wyposażali w sprzęt Talibów (potem Ruscy mieli na nich haka z tego powodu ale to inna wojna ). Z drugiej strony chyba nawet w Hollywood nie wpadli by na tak durny pomysł jak: Amerykański rząd chce zniszczyć własny kraj po to aby... no właśnie po co? kryzys wtedy nie był zbyt duży ,a wątpie aby niewiedzieli że wojna na Bliskim Wschodzie może zrujnować wiele. Mnie bardziej od samego 11 września (byłem wtedy gówniarzem który oglądał sobie kreskówki na TVN i nagle je przerwali i jakieś samoloty sie w coś wbijały) ciekawi fakt masowych ataków w późniejszym czasie: Madryt, Afryka (chociaz tam to norma), Londyn itd. Tak naprawde nie dowiemy się nigdy jak to było ale wątpie by Al-Kaida bez dobrego wsparcia dała rade sama to zoorganizować.
|
Wlasnie myslisz zupelnie odwrotnie niz jest

. Wojna napedza koniunkture zawsze i wszedzie, chocbysmy tego chcieli czy nie. Tyle razy juz pisalem, amerykanie chcha z Afganistanu Narkotyki z Iraku rope i Uran.
Odnosnie samego zawalenia wiez to nie chodzilo o wywolanie wojny(choc to tez) tlyko o ukrycie jakichs machlojek przekretow i innych rzeczy ktorych dokumenty byly przechowywane w budynku C - Archiwum World Trade Center.
Arabowie swoja droga w moim odczuciu sa za glupi by nawet dokonywac zamachow samobojczych a co dopiero ataku na WTC...
CPC - o Rockefellerach i Rotschildach pisalem wczesniej w temacie sprawy paranormalne i niewyjasnione. tak na marginesie to jezeli mowa o klubie 300 do ktorego prawdopodobnie naleza Rotschildowie i Rockefellerowie wartoby sie zapatrzyc na.. Watykan i ojca Rydzyka(coby nie mowic o nim...) a takze na jego marionetke czyli Kaczynskiego(nie wiem ktory jest ktory moze zamiennie jakos graja?). Mam dziwne wrazenie ze probuja wywolac wojne bo juz drugi raz w gruzji byl incydent z udzialem Kaczki. ZA pierwszym razem ciekawa rzecz bo samolotem wtedy na spotkanie lecialo 4 przywodcow panstw europejskich a kaczor chcial leciec tuz nad osetia, jakby zestrezlili samolot...
Ciekawa rzecz jest ze wczesniej slynna Wegierska jasnowidzka powiedziala ze "4 przywodcow bedzie leciec samolotem gdy zostana zestrzeleni, w ten sposob wybuchnie 3 wojna swiatowa". Ile w tym prawdy byc moze sie nie dowiemy, choc byc moze gdyby nie pilot juz teraz bysmy smigali z kalachami lub Berylami w lapach na froncie...
Odosnie tego ekonomicznego aspektu to ja to juz wczesniej znacznie wczesniej pisalem...