|
Po pierwsze wyraznie napisalem, ze Skorza i Smuda sa trenerami o zblizonej klasie i jesli juz trzebaby obecnego trenera zwolnic to dla mnie sens ma tylko sprowadzenie Smudy, inaczej bedzie to krok w tyl. Wiec prosze mi nie wciskac, ze jestem zwolennikiem zwalniania Skorzy. Pisalem wiele razy, ze powinien dalej pracowac w Wisle i na pewno nie jest glownym winowajca slabszych wynikow druzyny. Potwarzam.. JESLI JUZ musialby odejsc...
Po drugie, chcialbym zgodzic sie z kibicem Lecha. Pamietam ten sezon, o ktorym pisze Kominek, ale to bylo lata temu i raz: wtedy byl konflikt z Szulem wlasnie odnosnie przygotowania fizycznego i sprawa jest tu mocno niejasna jesli spojrzymy na dokonania Szula w Legii czy Arce (wcale takim fachmanem nie jest), a dwa: ludzie ucza sie na bledach. Wiec jesli nawet zalozymy, ze Smuda wtedy przesadzil (choc ta przesada to zapewne obciazenia treningowe takie jak w krajach zachodnich) to nie mozna niezauwazyc, ze Lech laczy obecnie gre w pucharach z gra w lidze przez cala runde i w kazdym ze spotkan wyglada swietnie pod wzgledem fizycznym.
|