MMTS napisał(a):

|
Powiem tak , niestety po ostatnich meczach widać, że: nie ćwiczymy nowych wariantów taktycznych, nie ćwiczymy stałych fragmentów gry (rzuty wolne, rożne w wykonaniu Wiślaków są dramatyczne!), nie ćwiczymy karnych (do karnego podszedł najmniej doswiadczony Małecki...), nie zmieniamy taktyki przy zmieniajacych się przeciwnikach (jak to mówi Jacek Krzynówek: byle do przodu... a może Brożek coś trafi)
|
odpowiem tylko na warianty taktyczne - bo to mi się rzuciło w oczy.
z tego co widziałem, kilka rozwiązań taktycznych było ostatnio.. czy nowych, nie wiem, ale na pewno się sprawdzały i były z tego całkiem dobre akcje. szczególnie mi się to w oczy rzuciło, jak weszedł Jirsak z Ruchem, poszło kilka kombinacyjnych akcji i z pierwszej piłki i z prostopadłymi piłkami i ze skrzydeł. ale wszyscy wiemy w czym tkwi problem, nie trafiamy.
wierzę, że jeśli Skorży da się szansę i będzie miał okazję prowadzić zespół w okresie przygotowawczym, to uda się mu to wszystko poukładać w kupe i
wkomponować nowych zawodników. jeszcze się posłuże tym artykułem z głównej - kogo my mamy za Maćka wziąć, kogo? lepszego trenera nie znajdziemy, a Skorża jest człowiekiem, który mimo obecnych problemów nadaje się do tego zadania.