|
moim skormnym zdaniem - filmy w takiej formie to kompletna bzdura. Co jakiś czas wpadaja mi "rewelacyjne "ksiażki o tematyce "hitler żyje" czy "lądowanie na księżycu to ściema".... na tym filmie( i na innych z temtu 11.09) widze jedynie sprytne manipulowanie faktami, subiektywnie przedstawienie swej wizji i całkowite zaprzeczenie innym dowodom (tak jak urban legend że 11 września nie było ani jednego żyda w WTC)... nie przecze że na świecie są rożnego typu manipulacje i spiski ale jednak tak jak napisal 1q2 - przy takiej skali spisku przecieki są nieuniknione, nie ma asznas by nawet drobne informacje nie wyciekły, dlatego wg mnie kolejny stek bzdur (jestem w stanie uwierzyć w wiele rzeczy ale jakas logika i dowody muszą być a te do mnie kompletnie nie przemawiają).. argumenty - w końcu mamy pretekst do wojny - hmm a ile ta wojna w Afganistanie i Iraku dala? - aż tak się opłaciła? chyba raczje społeczenstwo psioczy ile wlezie a producenci broni - nie wiem czy ażtak nastały złote czasy dla nic... Zamachy z 11 września obaliły klika mitów Ameryki, bezpieczeństwo, kontrola społeczeństwa nei zdały ezgaminu .. nie wiem czy ja tylko tak myśle ale po 11 września Europa zyskałą gospodarczo.. mit bezpiecznego kraju prysł jak bańka mydlana... stany po 11 września i wojnie w Iraku która obnażyła głopote tego kraju w postacie niesienia wolności i wyzwolenia z tyranii a tak naprawdę kompletną nieznajomością kultury, obczyajów i mentlaności mieszkańcow krajów arabskich...
to tylko moje zdanie a wyraża je dobitniej odcinek south parku który chyba podał Rav(domyślam się że to ten o spisku z 11.09)
|